Užasan teren stadiona u Smederevu
Užasan teren stadiona u Smederevu

Inđija do trećeg mesta sa dva gola u nadoknadi, na poljančetu u Smederevu fudbal ne može da se igra

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 19:12

Remi Radničkog i Slobode u Sremskoj Mitrovici

Bitka za treće mesto Mozzart Bet Prve lige Srbije okončana bez ispaljenog metka. Smederevo i Mačva odigrali su utakmicu bez golova u derbiju četvrtog kola i tako ugrozili ostanak u vrhu tabele drugog ranga takmičenja u fudbalskoj piramidi Srbije.

Mada, niko ne bi smeo previše da zamera igračima obe ekipe, pošto je teren u Smederevu takav da mnogo bolji utisak verovatno ne bi ostavili ni fudbaleri Barselone i Mančester Sitija. Umesto trave, ozbiljni krateri raširili su se na nekada jednom od najlepših stadiona Srbije, toliko da bismo svi kolektivno mogli da se vratimo u detinjstvo i prisetimo ravnijih poljana po kojima smo pikali lopte.

Izabrane vesti

Upraba kluba nešto bi pod hitno morala da preduzme, jer po ovakvom terenu fudbal zaista ne može da se igra i ono što su navijači mogli da vide sigurno ih neće privući da se vrate.

Doduše, teren u Inđiji je tek nešto bolji, pa smo u pokrajinskom derbiju domaćih sa RFK Novim Sadom videli tri gola. Na kraju, Inđija je slavila sa 2:1 pošto je ludoj završnici postigla dva gola u sudijskoj nadoknadi.

RFK je naime imao vođstvo pošto je Nikola Tedić, momak stasao u omladinskoj školi Vojvodine, u 68. minutu sa desnog krila ušao u centar i plasirao loptu u dalji ugao. Ali u samom finišu se sve raspalo. Prvo je posle prodora Dušana Vrbića rukom igrao Ognjen Velkovski, pa je sudija Miroslav Miletić pokazao na penal koji je Aleksandar Desančić pretvorio u gol. A onda, u sedmom minutu nadoknade, neobjašnjivo statična odbrana gostiju dozvolila je Đorđu Kukolju da iz drugog plana uleti u kazneni prostor i loptu centrira na glavu Lazaru Miloševu, koji se poklonio za potpuni preokret.

Posle tako primljenih golova nije ni čudo što je RFK na začelju tabele. A, imao je prvenac u rukama.

Za kraj današnjeg programa – remi u Sremskoj Mitrovici pošto su Radnički i Sloboda igrali 1:1. Domaći su poveli posle velike greške golmana gostiju Đorđa Vukadinovića, koji je izleteo u prazno i omogućio Đorđu Ivkoviću da postigne gol protiv bišveg kluba. Međutim , u 66. minutu Rade Glišović je pogodio za tek drugi bod Užičana. Radnički ima jedan više.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO


Subota

Radnički Sremska Mitrovica – Sloboda 1:1 (0:0)

/Ivković 52 – Rade Glišović 66/

Inđija – RFK Novi Sad 0:1 (0:0)

/Desančić 91pen, Milošev 97 - Tedić 68/

Smederevo – Mačva 0:0

Nedelja

17.00    Grafičar               -             Dubočica

17.00    OFK Beograd     -             Radnički NB

17.00    Tekstilac              -             Jedinstvo Ub

17.00    Mladost NB       -             OFK Vršac

20.00    Kolubara             -             Metalčac



tagovi

Radnički Sremska MitrovicaRFK Novi SadSmederevoFK InđijaInđijasloboda užiceMačva ŠabacMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara