Marko Blažić, vezista Rada (©MN Press)
Marko Blažić, vezista Rada (©MN Press)

Inđija udara na najboljeg domaćina prvenstva, kriza Građevinara

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 10:44

Prva liga Srbije: Lider gostuje u Novom Sadu odličnom novajliji Mladost GAT-u. Rad posle dva poraza u nizu traži iskupljenje u Pančevu

Vojvođani kolo vode na startu Prve lige Srbije. Inđija je od starta zaposela čelo tabele, dok je najprijatnije iznenađenje novajlia u ligi, Mladost GAT. Novosađani u stopu prate zeleno-bele, imaju samo dva boda manje, pa bi eventualnom današnjom (15.00) pobedom izbili na prvu poziciju drugoligaškog karavana u Srbiji.

Inđija, posle ispadanja iz Superlige, želi ekspresan povratak u viši rang. Lider je najefikasniji tim u ligi, sa 25 golova na 12 utakmica. S druge strane, Novosađani imaju najbolju odbranu u prvenstvu koja ja kapitulirala samo pet puta. Mladost je najbolji domaćin u šampionatu. Ima svih pet pobeda pred svojim navijačima, uz samo jedan primljeni pogodak. Obe ekipe su u odličnoj formi. Inđija je vezala tri pobede, dok je Mladost prošle nedelje pobedila Javor u Ivanjici sa 1:0 i najavila da puca na ulazak u elitni rang.

Izabrane vesti

15.00: (3,00) Mladost GAT (2,90) Inđija (2,50)

Rad je zaigrao bolje prošlog meseca kada je na klupu stigao mladi stručnjak Zoran Rendulić. Međutim, ovog meseca kriza Građevinara. Tim sa Banjice je vezao dve poraza. Prošle nedelje je izgubio na svom terenu od Budućnosti iz Dobanovaca (3:4), pa traži danas (15.00) iskupljenje u Pančevu. Železničar igra toplo-hladno. Tim iz Banata u svojim redovima ima dvojicu veterana, nekadašnjih napadača Crvene zvezde i Partizana Predraga Sikimića i Branu Ilića.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Izabranici Dragana Aničića prošle nedelje su poraženi u Loznici.

"U Loznici smo zaslužili bar bod, a možda i pobedu, ali uz manjak sreće napravili smo i dve greške koje je domaćin znao da iskoristi i ostali smo praznih šaka. Ovo je izuzetno ujednačena liga u kojoj svako svakoga može da pobedi. Ima mnogo utakmica i borićemo se do kraja za visok plasman”, istakao je Aničić, prenosi portal 013info.rs.

15.00: (2,10) Železničar P. (3,15) Rad (3,50)

Posle poraza od Mladosti, Javor gostuje u Dobanovcima (15.00). Budućnost je vezala dve pobede, sakupila sedam bodova u prethodna tri kola i izašla iz opasne zone. Ivanjičani žele u elitu, ali ne ide sve kako su zamislii u prošlosezonskom članu Superlige. Ekipa iz zapadne Srbije ima osam bodova manje u odnosu na lidera Inđiju. Udarna snaga Javora su nekadašnji napadači večitih rivala Obiore Odita i Ibrahim Tanko.


tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeŽelezničar PančevoFk RadFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara