Andres Inijesta (Reuters)
Andres Inijesta (Reuters)

Inijesta menja klub drugi put u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 11:03

Posle Barselone i Kobea, legendarni Španac spreman i za treći tim

Skoro će pet godina kako je Andres Inijesta napustio Barselonu i potpisao za japanski Visel Kobe. I praktično otišao u zaborav iz vrhunskog fudbala…

Ali jedan od najboljih veznih fudbalera u istoriji ne želi u penziju. I dalje mu se igra i spreman je na novi izazov. Inijesta će za koji dan napuniti 39 godina i ubrzo posle toga se oprostiti od japanskog kluba.

Izabrane vesti

Iako ima ugovor sa Kobeom do početka sledeće godine, Inijesta se sa Japancima dogovorio da završe saradnju pola godina ranije iako će tamošnja sezona tada biti u jeku. Španski as čeka 6. jun i gostovanje Barselone u prijateljskom meču u kojem će se oprostiti od dresa Kobea i Japanaca, ali ne i od fudbala.

Inijesta želi još da igra ali u nekoj drugoj sredini gde se neguje drugačiji stil fudbala. U japanskoj ligi se igra veoma dinamičan i fizički fudbal visokog tempa koji u ovim godinama ne odgovara Inijesti. Ove sezone je zbog povreda igrao samo 59 minuta na četiri utakmice i propustio je 11 mečeva.

Ide mu se negde gde se igra sporiji i lakši fudbal, a opcije su klubovi sa Bliskog istoka i američke MLS lige. Inijesta želi da dobro unovči poslednje godine karijere zbog čega je između ostalog i otišao u Japan gde je zarađivao preko 25.000.000 evra godišnje i bio među najplaćenijih igrača na svet. Iako je u Barseloni godinama bio među nosiocima igre, nikada nije bio plaćen ni približno kao zvezde poput Mesija, Ronaldinja, Nejmara i ostalih… Sada to nadoknađuje.


tagovi

Andres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara