Andres Inijesta sa saigračem (©AFP)
Andres Inijesta sa saigračem (©AFP)

Inijesta na Kavasakijevoj stazi

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 09:21

Kobe se bori protiv najefikasnijeg tima Japana za prolaz u polufinale Liga kupa

Japanski Liga kup. Institucija koja obično nikoga ne zanima, ali u četvrtfinalnoj fazi miris pehara odrađuje svoje. Niko nije imun na srebrninu. A, najmanje oni koji su navikli na pehare. Branilac trofeja je Kavasaki, a interesantno je da osvajač ima priliku da odmeri snage sa pobednikom Kopa Sudamerikane, i to na tlu Japana. Od 2008. godine skor između Azije i Južne Amerike je 6:6, a najsupešnija je Kašima sa dva trijumfa.

Visel Kobe suočava se sa ozbiljnim problemima u odbrani pred duel sa Kavasakijem. Završio je protekle tri utakmice bez poraza, a čak je uspeo da izvuče remi u poslednjem duelu sa Jokohamom Marinos uprkos činjenici da je gubio 1:3. Golovima Fuđimota i Furuhašija u nadoknadi Kobe je stigao do izjednačenja.

Izabrane vesti

Tim pokazuje znake poboljšanja pod trenerom Torstenom Finkom, pod čijim vođstvom je osvojio prve trofeje. Najpre Emperor kup, a potom i Superkup Japana. Ipak, Andres Inijesta, Tomas Vermelen i društvo u poslednje vreme imaju problema u defanzvi i trenutno ima jednu od najlošijih odbrana u šampionatu. Na mečevima Kobea 3+ je standardan na sedam minulih mečeva, a 4+ je zaokružen na pet od sedam prethodnih sastanaka.

Kavasaki impresionira. Igra spektakularni fudbal i donosi pregršt golova. Samo na tri od pet poslednjih mečeva postigao je najmanje pet golova (!). Radi se o lideru Džej lige i ubedljivo najefikasnijem timu Japana. U prethodnom ligaškom meču protiv Šimicua sastav trenera Torua Onikija podigao je stepen igre na viši nivo. Imao je čak 35 šuteva na gol i 12 kornera. Naposletku, pet golova (5:0) koje je postigao bilo je malo. Prema izveštajima medija u zemlji izlazećeg sunca lako je moglo da se desi da razlika bude dvocifrena.

Dakle, gomila pogodaka očekuje se u Kobeu, dok u glavnom gradu Tokiju istoimeni tim dočekuje Nagoju. Domaćin je trenutno u boljoj formi, jer Brazilci lako sarađuju. Krilni igrač Leandro postigao je sedam golova u 12 mečeva, i samo nastavio da radi ono po čemu je bio prepoznatljiv u Kašimi. Što se tiče ostalih veznih igrača (Dijego Oliveira, Adailton i Nagai), oni su našli ritam, pa ne bi trebalo očekivati slavlje gostiju, koji se poslednjih sedmica muče da postignu gol.

JAPAN, LIGA KUP - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

12.00: (2,20) Serezo Osaka (3,30) Kašiva (3,10)

12.00: (3,05) Saporo (3,60) Jokohama Marinos (2,10)

12.00: (2,65) Tokio (3,10) Nagoja (2,65)

12.00: (4,30) Kobe (3,60) Kavasaki (1,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

JokohamaKavasaki FrontaleTokioNagoja Grampus EjtJapan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara