Marko Rojs sa navijačima Borusije (©Reuters)
Marko Rojs sa navijačima Borusije (©Reuters)

Insajder Samir Nasri otkrio: Najvernije dete Dortmunda seli se preko bare

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 16:25

Marko Rojs na pragu odlaska u MLS ligu

Marko Rojsu na kraju ove sezone ističe ugovor sa nemačkim gigantom Borusijom iz Dortmunda. Velika vest, obznanjena na prilično netipičan način. Nekada velika francuska zvezda Samir Nasri otkrio je gostujući na televiziji Canal+ da je Rojs već počeo pregovore sa neimenovanim klubovima iz američke MLS lige.

Rojs je u Borusiji, ako računamo i omladinske selekcije, proveo ukupno 22 godine, ali ovog leta je došao kraj. Na sreću nekadašnjeg nemačkog reprezentativca – pamtiće se.

Izabrane vesti

Borusija je sinoć uspela da uđe u finale Lige šampiona pobedivši Pari Sen Žermen, Rojs je u tom dvomeču odigrao samo 43 minuta, ali bi trofej u elitnom evropskom takmičenju bio savršeni oproštaj od Vestfalena. Jer Rojs je u Dortmund stigao leto nakon one titule osvojene pod Jirgenom Klopom i njegov najveći uspeh sa Borusijom je osvajanje nemačkog kupa.

Nemac i dalje nije doneo zvaničnu odluku, ali mnogi klubovi čekaju na njegovu odluku otkako je postalo jasno da definitivno ide.

Istina, nije više na vrhuncu karijere. Dok je bio tražili su ga giganti kakvi su Real, Barselona, Atletiko, Čelsi, ali je najvernije dete Dortmunda uvek ostajalo na Signal Iduna Parku.

Tamo nije napravio sve što je hteo, između ostalog zato što se poprilično mučio sa povredama, ali je uz Matsa Humelsa, jedini iz aktuelnog sastava igrao finale Lige šampiona sada već davne 2013. godine protiv Bajerna.

Krilni napadač će 1. juna imati novu priliku da na istom stadionu na kome je postao vicešampion Evrope osvoji najveći pehar u karijeri, a moguće je da će i protivnik biti isti.

Kako god da se završi njegov poslednji meč u dresu Dortmunda, 34-godišnji Rojs će imati priliku za poslednji veliki ugovor i da uzme veliku sumu novca u Sjedinjenim Američkim Državama.


tagovi

Marko RojsSamir NasriMLSmls ligaBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara