Foto: AFP
Foto: AFP

Insinje u MLS-u? Toronto mu nudi duplo više para od Napolija

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 19:59

Kanadski klub pokušava da iskoristi lošu situaciju u pregovorima kapitena sa Aureliom de Laurentisom

Spekulisalo se i prethodnih godina o mogućnošču da Lorenco Insinje napusti Napulj, međutim, nikada nije bio bliži odlasku sa juga Italije nego sada. Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis ne želi da izađe u susret za zahtevima svog kapitena, zbog čega bi mogao da ga izgubi već ovog januara bez obeštećenja.

Ipak, naredna destinacija bi umesto nekog od najvećih evropskih klubova (spekulisalo se davno o interesovanju Pari Sen Žermena, Barselone, sada Intera) mogla da bude – MLS. Prema pisanju rimskog Korijere delo Sporta, Toronto namerava da iskoristi zastoj u pregovorima dve strane kako bi italijansko krilo odveo tamo gde poznata fudbalska imena uglavnom završavaju karijeru.

Izabrane vesti

A čime bi drugim američki klub namamio 30-godišnje italijansko krilo nego novcem. On je uostalom kamen spoticanja u Insinjeovim pregovorima sa klubom. De Laurentis svom kapitenu nudi novi, četvorogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni, što je na godišnjem nivou za 1.500.000 evra manje od njegovih aktuelnih primanja. Insinje ne želi povišicu niti bilo kakve bonuse, što je njegov agent nedavno naglasio, već samo onoliko koliko trenutno prima.

U Torontu bi međutim dobio više – duplo više nego što mu Napoli nudi. Dakle, 7.000.000 evra godišnje, tvrdi Korijere delo Sport, plus bonuse u zavisnosti od svojih igara. Da ima istine u celoj priči potvrdio je pre nekoliko dana i Insinjeov menadžer Vinčenco Pizakane u izjavi za isti list.

"Nikad nisam bio u Torontu, ali mislim da je posle mnogo godina igranja za jedan klub teško igrati za drugi u istoj zemlji. Možda iskustvo u inostranstvu ne bi bilo tako bolno, poput onog koje je imao Del Pjero, ali to je samo moja ideja", istakao je Pizakane.

Podsetimo, Toronto je pre šest godina na isti način, bez obeštećenja, doveo još jednog Italijana, Sebastijana Đovinka iz Juventusa.


tagovi

Lorenco Insinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara