Inspirisan Mutuom u Parmi

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.02.21. | 20:07

Denis Man kaže da se mnogo ugledao na svog zemljaka koji je takođe igrao za Parmu

Denis Man je ove zime postao najskuplje plaćeni fudbaler koji je otišao iz rumunskog prvenstva u neki klub.

Parma je za supertalentovanog krilnog napadača istresla na sto rekordnu sumu novca, odnosno 13.000.000 evra za obeštećenje, plus još 2.000.000 evra na ime bonusa!

Izabrane vesti

Kao Rumun, a još u Parmi, bilo je očekivano da istakne da mu je idol Adrijan Mutu, te da ga je Mutu inspirisao da se bavi fudbalom.

"Rumun sam, moram da kažem da me je Mutu mnogo inspirisao. Posebno jer je igrao u Italiji i postigao tako mnogo golova. Ako moram da izaberem inspiraciju, onda je to svakako Mutu", rekao je Man.

Pokušao je Rumun da predstavi Italijanima sebe i svoj stil igre.

"Veoma sam svestan koliko je težak italijanski fudbal. Saigrači su me toplo dočekali, osećam se da sam spreman da dam sve od sebe, ono najbolje. Imam dobru tehniku i brzinu, mogu da se adaptiram brzo na različite situacije. Izabrao sam Parmu jer je to klub sa velikom istorijom. Srećan sam što sam ovde i daću sve od sebe da ispoštujem istoriju kluba", rekao je Man.

Dodao je da je već posle nekoliko treninga uvideo razliku u tempu između rumunskog šampionata i italijanskog fudbala.

Ovim transferom u Parmu Man je pretekao dosadašnjeg rekordera Nikolajea Stačijua koji je 2016. godine iz FCSB otišao u Anderleht za 9.700.000 evra.


tagovi

Denis Man

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara