Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Inter 20 minuta drhtao u Udinama, ali je zadržao korak za Milanom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 20:01

Šampion italije boljom igrom u prvom poluvremenu stigao do pobede nad Udinezeom

Ne može izgleda nijedna utakmica milanskih rivala u poslednje vreme da prođe bez drame. Milan je ranije tokom dana tek u finišu savladao Fiorentinu i pritisak preneo na Inter koji pod istim nije poklekao. Nerazuri su na strani savladali Udineze i zaostakak za liderom vratili na "minus dva" - 2:1 (2:0).

Naravno, ni ovog puta nije moglo da prođe bez dramatične završnice. Doduše, delovalo je da će ovog puta izostati pošto je Inter već na poluvremenu stekao komotnu prednost, ali je Ignasio Puseto golom u nastavku naterao šampiona Italije da drhti u poslednjih dvadestak minuta meča. Ipak, snage za povratak ekipa Gabrijelea Ćofija nije imala, te je pretrpela drugi uzastopni poraz na Friuliju.

Izabrane vesti

Inter je gostovanje u Udinama započeo na identičan način kao i ono Bolonji sredinom nedelje – golom Ivana Perišića u ranoj fazi utakmice. Federiko Dimarko prebacio je na petercu Tolgaja Arslana koji je loše branio prvu stativu, a hrvatski fudbaler odlično skočio i pogodio bliži ugao. Bio je to njegov šesti prvenstveni gol, a pride je upisao i isto toliko asistencija, od čega četiri na prethodnih pet utakmica. Kao da je shvatio da je pravo vreme da podigne formu i uveri upravu kluba da zaslužuje novi ugovor (aktuelni mu ističe na leto).

Ono što su gosti promenili u odnosu na prošli meč jeste pristup nakon vodećeg gola. Pre četiri dana Renato Dalari stali su povukli su ručnu nakon što su stekli prednost, što je Bolonja surovo kaznila, pa su očigledno naučili lekciju i primenili je na Friuliju. Nerazuri su i posle Perišićevog pogotka nastavili da kidišu ka golu Marka Silvestrija, i mada nisu uspevali ozbiljnije da mu priprete, u finišu poluvremena su stigli do plus dva. Edin Džeko je iznudio jedanaesterac, a Lautaro Martinez iako ga nije realizovao, imao je sreće da mu se lopta od stative i Silvestrija odbije na glavu, što Argentinac već ne promašuje. Njegov 17. gol u Seriji A, a 21. u svim takmičenjima, čime je izjednačio najefikasniju sezonu u dresu Intera.

U nastavku gosti kao da su pokušavali da umrtve igru, da spuste tempo i samo zadrže trenutnu prednost, ali ih je gol Ignasija Puseta sredinom drugog poluvremena naterao da se probude. Samir Handanovič je zaustavio odličan udarac Đerara Deulofeua iz slobodnog udarca, ali je u nastavku akcije Destini Udogi loptu vratio na peterac odakle je argentinski napadač smestio u mrežu. Simone Iznagi je ekspresno reagovao izmenama, osvežio napad Hoakinom Koreom i Aleksisom Sančezom, a poslednju liniju učvrstio uvođenjem Danila Dambrozija i Artura Vidala.

Udineze je nastavio da pritiska i posle Pusetovog gola, uglavnom pretio iz slobodnih udaraca i kornera, ali do gola nije mogao. Štaviše, do kraja utakmice ostao je samo na tom jednom udarcu u okvir gola iz 72. minuta koji je uputio Puseto. Inter je prebrinuo prvu od četiri brige.

SERIJA A - 35. KOLO

Subota:

Kaljari - Verona 1:2 (0:2)

/Pedro 57 - Barak 8, Kaprari 44/

Napoli - Sasuolo 6:1 (4:0)

/Kulibali 7, Osimen 15, Lozano 19, Mertens 21, 54, Rahmani 80/

Sampdorija - Đenova 1:0 (1:0)

/Sabiri 25/

Specija - Lacio 3:4 (2:1)

/Adu 9, Agudelo 35, Hristov 56 - Imobile 33pen, Provedel 54ag, Milinković Savić 68, Ačerbi 90/

Nedelja:

Juventus - Venecija 2:1 (1:1)

/Bonuči 7, 76 - Aramu 71/

Milan - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Leao 82/

Empoli - Torino 1:3 (0:0)

/Zurkovski 56 - Beloti 79pen, 87pen, 90+6/

Udineze - Inter 1:2 (0:2)

/Puseto 72 - Perišić 12, Martinez 39/

20.45: (1,53) Roma (4,30) Bolonja (7,00)

Ponedeljak:

20.45: (1,30) Atalanta (6,25) Salernitana (10,00)



tagovi

Serija AInterUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara