Vinisijus Tobijas (©AFP)
Vinisijus Tobijas (©AFP)

Inter ide na sve ili ništa

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.07.22. | 23:05

Kopa Sudamerikana: Tim iz Porto Alegrea juri minus od dva gola protiv Kolo Kola u borbi za mesto u četvrtfinalu

U potrazi za oporavkom posle poraza u Čileu, Internasional noćas (02.30) na svom Beira Rio stadionu u Porto Alegreu dočekuje Kolo Kolo, u revanš meču osmine finala Kopa Sudamerikane. Čileanci su u Santijagu slavili sa 2:0, tako da su korak bliže plasmanu u narednu rundu takmičenja u slučaju novog uspeha, remija ili čak poraza do prihvatljive gol-razlike. Sa druge strane, Koloradosima da bi preokrenuli situaciju, biće neophodno da pobede sa tri ili više golova. Potencijalna pobeda brazilskog kluba sa razlikom od dva pogotka odvešće duel u jedanaesterce...

Poraz u Santijagu nije obeshrabrio navijače Kolorada. Više od 30.000 karata prodato je unapred za noćašnji duel, a očekuje se da će više od 40.000 navijača prisustvovati na Beira Riju u pokušaju da pomogne da njihov tim nadomesti poraz iz prvog meča. Kao što se i očekivalo, Kolo Kolo je izvršio pritisak u uvodnim trenucima meča na Monumentalu i postigao gol već posle 12. minuta igre. Sa druge strane, Internasional je delovao izgubljeno na terenu. U povratku sa pauze scenario je bio potpuno isti. U nemogućnosti da se nametne Inter je nastavio da ostavlja nebranjen prostor, i nije dugo trebalo Poglavicama da dupliraju vođstvo. U 55. minutu, Solari je pogodio za 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog meča.

Izabrane vesti

Međutim, u subotu, 2. jula, u Fortalezi, u sklopu 15. kola brazilske Serije A Internasional je još jednom razočarao svoje navijače remiziravši sa Searom 1:1. Pokazao je blagu nadmoć u meču. Imao je loptu pod kontrolom manje od 40% vremena, ali je ipak razvio veći broj prilika i vodio u stopi šuta ka golu protivnika. Ipak, Vozao je poveo golom Vina u 20. minutu iz penala. Kolorado je izjednačio četiri minuta kasnije. Moses Barbosa je postigao gol na asistenciju Tajsona Freda. Ovim remijem Inter je došao do 25 boda iz šest pobeda, sedam remija uz dva poraza. Time je pao na peto mesto na tabeli Brasileiraa, što je prva pozicija ispod crte i mesta koja direktno vode u sledeće izdanje Kopa Libertadores, dok zaostatak u odnosu na vodeći Palmeiras iznosi četiri boda.

02.30: (1,70) Internasional (3,50) Kolo Kolo (4,90)

Prethodnog vikenda, Kolo Kolo takođe nije postigao željeni rezultat u šesnaestom kolu čileanske Primere. Igrajući kao gost, odigrao je nerešeno 1:1 sa Evertonom u Vinja del Maru. Remi se, međutim, na kraju smatrao prihvatljivom opcijom u datim okolnostima, jer je imao dva isključena igrača. Everton je poveo u 12. minutu preko Kamposa. U 25. minutu Kolo Kolo dobio prvi crveni karton. Pavez je napustio igru. Čak i u ovom stanju, tim je došao do nerešenog rezultata. U 33. minutu, Suazo je realizovao jedanaesterac. U drugom poluvremenu situacija se dodatno zakomplikovala isključenjem Rohasa, ali je rezultat ostao nepromenjen. Remi je Kolo Kolo odveo na 30 bodova uz osam pobeda, šest remija i dva poraza. Rezultat koji ga je na kraju ostavio u izolovanom vođstvu čileanskog prvenstva, zahvaljujući porazima Njublensea i Union Espanjole, sa kojima je bodovno delio prvo mesto.

Što se tiče sastava domaće ekipe, ne očekuje se da će Rodrigo Durado nastupiti jer ostaje van terena zbog problema sa kolenom, a 28-godišnjak će biti veliki nedostatak za Internasional. Još jedan je izostanak Renea Rodrigeza, koji je zamenjen već u prvom poluvremenu u Čileu, što ga je dovelo u sumnju za utakmicu u sredu. Ipak, očekuje se da će se Pedro Enrike i Aleksandre Alemao vratiti u startnu poziciju, posle izostanka u proteklom kolu Serije A.

Na strani gostiju, Gabrijel Kosta je bio u centru pažnje na prvoj utakmici gde je postigao oba gola za svoju ekipu. Peruanac će ponovo tražiti put do mreže protivnika. Esteban Pavez i Džejson Rohas su izostavljeni su bili za gostovanje protiv Evertona, ali dvojac će se noćas ponovo naći u startnoj postavi.

---------------

Meč Internasional - Kolo Kolo možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Sreda

00.15: (2,00) Union Santa Fe (3,25) Nasional (3,70) /prvi meč 0:2/

02.30: (1,70) Internasional (3,50) Kolo Kolo (4,90) /prvi meč 0:2/

Četvrtak

00.15: (1,40) Seara (4,20) Strongest (7,75) /prvi meč 2:1/

02.30: (1,72) Melgar (3,45) Deportivo Kali (4,80) /prvi meč 0:0/

02.30: (1,40) Santos (4,20) Deportivo Tačira (7,75) /prvi meč 1:1/

Petak

00.15: (2,20) Lanus (3,20) Independijente Del Valje (3,20) /prvi meč 1:2/

02.30: (1,85) Atletiko GO (3,35) Olimpija (4,10) /prvi meč 0:2/

02.30: (1,55) Sao Paulo (3,70) Universidad Katolika (6,00) /prvi meč 4:2/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaInternasionalKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara