Romelu Lukaku (©AFP)
Romelu Lukaku (©AFP)

Inter na Milan u četvrtfinalu, Lukaku u 119. minutu matirao svemoćnog Teraćana! Lautaro i Sančez se propisno obrukali... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.01.21. | 17:35

Kapiten Milenković jedan od krivaca za gol belgijskog napadača, golčina Kuamea ulepšala meč na stadionu Artemio Franki

U četvrtfinalu Kupa Italije gledaćemo između ostalog gradski derbi između Intera i Milana! Posle 120 minuta rovovske borbe na stadionu Artemio Franki Nerazuri su uspeli da obezbede prolaz dalje i pre svega pronađu način da savladaju svemoćnog Pjetra Teraćana koji je umalo izrastao u apsolutnog heroja Fjorentine!

Inter je do gola za prolaz dalje i konačnih 2:1 (1:1) stigao u 119. minutu, a ekipu je iz gotovo bezizlazne situacije po ko zna koji put izvukao Romelu Lukaku! Naučiće Martinez Kvatra i Nikola Milenković težim putem da snažnom belgijskom centarforu ne sme da se ostavi ni metar slobodnog prostora, inače u najvećem postotku slučajeva koristi ono što mu se ponudi. Danas je meč počeo s klupe, ali je opet bio presudan faktor. I to pošto je još jedan rezervista Nikolo Barela uputio oštar centaršut s desnog boka, Kvatra i Milenković su ostali iza Lukakua koji je jednim trzajem glavom probio Teraćana i odveo Inter u narednu fazu!

Izabrane vesti

Kao što se očekivalo, treneri dva kluba odlučili su da odmore veći deo standardnih igrača, pošto ih već za vikend čekaju teški mečevi u Seriji A. Viola gostuje Napoliju, dok Inter na stadionu Đuzepe Meaca čeka Juventus!

Prandeli je nešto manje korigovao sastav od Kontea. Dao je veliko poverenje Nikoli Milenkoviću pošto je drugi put ove sezone nosio kapitensku traku na ruci. Pre današnjeg susreta to je učinio u meču s Padovom na startu pohoda na trofej italijanskog Kupa. Iskusni strateg odlučio se i za Ejserika i Kastrovilija iza Kuamea u sistemu 3-4-2-1, dok je Teraćano odmenio Drongovskog na golu. Bonaventura je potpuno neočekivano uskočio u startnu postavu jer se Borha Valero povredio na treningu uoči meča, baš kao i Stefano Sensi na drugoj strani, zbog čega je Arturo Vidal dobio šansu, a to se brzo isplatilo jer je upravo Čileanac postigao vodeći gol.

Konte je napravio veliki rez pošto je odredio da samo Handanovič, Škrinijar i Lautaro. Eriksen je dobio šansu kao organizator igre, dok je Sančez odmenio Lukakua u špicu napada, pošto Inter nije odustao od formacije 3-5-2. Posle više od dva meseca odlazeći kapiten Srbije Aleksandar Kolarov dobio je priliku od starta, dok je od tada skupio tek 19 minuta, devet u onom remiju s Romom prošlog vikenda.

Inter jednostavno nije uspeo da materijalizuje dobru igru tokom većeg dela utakmice. Raniji prolaz u narednu fazu Nerazuri su ispustili u drugom poluvremenu, kada su viđena dva nestvarna promašaja, prvo Lautara Martineza u 47. minutu, te Aleksisa Sančeza pola časa kasnije. Ne zna se čiji je promašaj luđi. Lautaro je odmah na startu drugog poluvremena dobio upotrebljivu loptu od prodornog Perišića, koji je danas pravio velikih problema Kaseresu i tako direktno ugrožavao prostor ispred Taraćanovog gola, ali se Argentinac propisno obrukao. Iako je jednim driblingom izbacio Martinez Kvatru, Lautaro je sa šest metara od gola pucao kraj stative iako je bukvalno mogao da bira gde će i kako da plasira loptu!

Koliko je Perišić zaista bio opasan danas govori i to da je upravo posle još jednog njegovog centaršuta s levog boka Sančez imao priliku da samo jednim dodirom usmeri loptu u nebranjeni deo mreže. Umesto toga Čileanac je takođe ozbiljno kiksnuo i s gotovo dva metra promašio ceo okvir.

I nije to bila jedina situacija u kojoj je centralna figura bio Aleksis Sančez. Svojevremeno najplaćeniji igrač Premijer lige iznudio je jedanaesterac kada je u 40. minutu Teraćano loše izboksovao Eriksenov udarac sa distance, što je Aleksis pokušao da iskoristi, ali ga je golman Viole srušio i tu je situaciju Vidal pretvorio u gol za 1:0. Čileanac je imao solidan pokušaj glavom i u 102. minutu, ali je njegov udarac glavom Teraćano uspeo da zaustavi i pokazao odlične reflekse na malom prostoru.

Da je Lautaro materijalizovao šansu koju je bilo teže promašiti, nego pronaći metu, Inter bi verovatno još tada završio kompletan posao. Ovako, samo je otvorio prostor za Violu da surovo kazni rivala, što je učinio Kuame strahovitim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Kako mu je samo “legla“ lopta, koja je kao projektil protutnjala kroz šumu igrača i zakucala se pod prečku Handanovičevog gola. Samo nekoliko trenutaka ranije na terenu se našao i Dušan Vlahović i mladi srpski napadač je do kraja susreta vodio ozbiljnu borbu sa Interovim defanzivcima, a pogotovo zemljakom Kolarovim koji ga nije štedeo...

Shvatio je brzo Konte da đavo nosi šalu, zbog čega je napravio tri važne promene u nadi da će sve da se završi pre dodatnih 30 minuta. Prvo je nervoznog Škrinijara odmenio De Fraj, da bi ubrzo umesto Lautara i Janga na teren utrčali Lukaku i Hakimi. Ali, ni to nije pomoglo, iako je mladi desni bek samo pet minuta po ulasku imao veliku šansu, ali je lopta završila pored stative.

Teraćano je daleko najzaslužniji što se otišlo u produžetke i umalo do penal serije, jer je samo u produžecima skinuo čak tri stopostotne šanse Interovim ofanzivcima! Pored Aleksisovog udarca glavom iskusni čuvar mreže Ljubičastih zaustavio je pokušaje Eriksena sa oko 20 metara i Lukakuov udarac glavom u 117. minutu, kada je bukvalno s gol-linije izbacio loptu nogama. Ali, protiv usamljenog Lukakua nije mogao...

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Torino 0:0 ***penalima 5:4

Sreda

Fjorentina - Inter 1:2 (1:1), posle produžetaka

/Kuame 57 - Vidal 40 penal, Lukaku 118/

17.45: (1,30) Napoli (5,70) Empoli (9,00)

20.45: (1,47) Juventus (4,40) Đenova (7,25)

Četvrtak

17.30: (1,55) Sasuolo (4,10) SPAL (6,00)

21.15: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

Utorak 19.01.

21.15: (1,33) Roma (5,40) Specija (8,50)

Četvrtak 21.01.

21.15: (1,43) Lacio (4,50) Parma (7,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

InterFjorentinaKup ItalijeKristijan KuameArturo VidalLautaro MartinezPjetro TeraćanoRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara