Davide Fratezi (Reuters)
Davide Fratezi (Reuters)

Inter odustaje od Samardžića? Fratezi na Meaci za 25.000.000, špic ide u suprotnom smeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 17:16

Nerazuri spustili cenu Sasuolu, dogovorili pozajmicu sa obaveznim otkupom i uključili u priču Samuelea Mulatjerija

Napravili su čelnici Intera prvi kontakt sa Udinezeom oko Lazara Samardžića, zvanično se raspitali pod kojim bi uslovima reprezentativac Srbije mogao da se preseli iz Udina na stadion Đuzepe Meaca, ali veliko je pitanje da li će Nerazuri nastaviti da jure Lazara nakon što su dobili lepe vesti iz Emilija Romanje. Verbalni dogovor je postignut, Sasuolo je načelno prihvatio ponudu nešto nižu od prethodnih potraživanja od 25.000.000 evra.

Talentovani centralni vezista sa 72 nastupa u Seriji A stajaće milanskog velikana 25.000.000 evra fiksno. Ali prvo sledi pozajmica sa obavezom otkupa. Pritom, Inter se obavezao da u suprotnom smeru pošalje 22-godišnjeg napadača Samuelea Mulatjerija kojeg procenjuje na 8.000.000 evra, dok mu je tržišna vrednost na Transfermarktu 4.500.000.

Izabrane vesti

Ključni su bili pregovori sa predsednikom Sasuola Đovanijem Karnevalijem održani u ponedeljak. Tada su se dve strane rukovale, a očekuje se da čitava operacija dobije konačan epilog u narednih 24 do 48 sati kako Inter ne bi izgubio stečenu prednost u trci sa Napolijem i Milanom. Još jedna naznaka da je Fratezi sve bliže Interu jeste činjenica da agenti mladog Mulatjerija, momka koji treba da stigne na Mapei stadion danas dogovoaraju lične uslove sa Sasuolom za svog štićenika.

Fratezi je rođeni Rimljanin koji može da odgovori na više pozicija u veznom redu. Pre šest godina kao 18-godišnjaka Roma ga je prodala Sasuolu za 5.000.000 evra, a kako je u međuvremenu postao stub nero-verdih na sredini terena i Vučica je još pre nekoliko meseci pokazala interesovanje da ga vrati na Olimpiko. Zbog svih viđenijih klubova sa Čizme koji su ga želeli, stekao je epitet jednog od najtraženijih italijanskih fudbalera.

Član je A selekcije Italije od prošlog leta, upisao je pet nastupa, a poslednji se desio pre samo tri nedelje u plej-ofu Lige nacija i borbi za treće mesto protiv Holandije. Obeležio ga je golom i asistencijom, a Azuri su slavili 3:2.


tagovi

Davide FrateziIntersasuoloLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara