Lautaro Martinez i Romelu Lukaku (©Reuters)
Lautaro Martinez i Romelu Lukaku (©Reuters)

Inter overio mesto u Ligi šampiona: Lukaku se nameće za finale protiv Sitija, Lautaro ne da mira Osimenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.05.23. | 22:42

Kako je otvorila meč, Atalanta je još i dobro prošla na Đuzepe Meaci - 3:2

Pred početak 37. kola Interu je za overu plasmana u Ligu šampiona bio potreban samo bod, ali nije četa Simonea Inzagija želela da kalkuliše. Furiozno je otvorila derbi pretposlednje runde šampionata, sa dva gola u uvodnoj fazi trasirala put ka pobedi, a u finišu je trećim pogotkom i overila - 3:2 (2:1).

Da je kojim slučajem izgubio večeras na Đuzepe Meaci, Inter bi sebi značajno zakomplikovao život pred poslednje kolo Serije A. Dozvolio bi Atalanti da mu priđe na dva boda na koliko bi (uz meč manje) bio i Milan, te bi protiv Torina naredne nedelje morao da se pribojava eventualnog ispuštanja ulaznice u Ligu šampiona u poslednjih 90 minuta prvenstva. Ovako, Inzagi je na megdan Boginji provincije izašao u praktično najjačem sastavu, savladao je, pa će u Torinu odmarati za finale Lige šampiona protiv Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Kako je otvorio meč, tim iz Bergama je još i dobro prošao, budući da "nije ni istrčao iz svlačionice", a već je bio u ogromnom zaostatku. Nisu prošla ni puna tri minuta, na semaforu je stajalo 2:0. Mreža Atalante prvi put se zatresla posle svega 40 sekundi! Veza La-Lu koja je proradila u finišu sezone bila je kobna i po Atalantu na startu meča. Romelu Lukaku je na sredini terena odložio loptu za Lautara Martineza, Argentinac ga duplim pasom spojio sa golom, a Belgijanac zaobišao Marka Sportijela i završio akciju onako kako ih je završavao pre dve sezone na istom mestu (gol pogledajte OVDE).

Bio je to njegov sedmi gol u poslednjih mesec dana. Na samo jednoj od šest utakmica koje je počeo u tom periodu Lukaku se nije upisao u strelce. Podigao je formu i mada je tokom čitave sezone uglavnom bio rezerva, partijama u finišu ispisuje kandidaturu za mesto u startnoj postavi protiv Mančester Sitija 10. juna u Istanbulu.

Dva minuta kasnije vođstvo Nerazura podebljao je Nikolo Barela. Dva puta je prethodno u istoj akciji Sportijela pokušao da savlada Federiko Dimarko, ali se golman Atalante nije dao. Ipak, razoran udarac omalenog veziste iz punog trka teško da bi zaustavio i da se našao na pravom mestu (gol pogledajte OVDE). Na vrlo sličan način je u osmom minutu i Hakan Čalhanoglu zatresao mrežu gostiju, mirisalo je na katastrofu ekipe Đanpjera Gasperinija, ali je glavni arbitar zbog ofsajda poništio gol Turčina.

I umesto da ima tri gola minusa, pola sata kasnije Atalanta je preko Marija Pašalića prepolovila zaostatak. Ipak, osim gola koji je postigla posle velike gužve iz kornera, malo šta je Boginja pokazala večeras. U nastavku je bila gotovo bezopasna, kao da nije imala želje ni volje da pojuri izjednačenje. Taj nedostatak ambicije kaznio je u 77. minutu Lautaro Martinez. Lukaku je u maniru najboljih plejmejkera presekao odbranu rivala na pola i uposlio Barelu, a ovaj nesebično proigrao Argentinca kojem je ostao lakši deo posla, da po 21. put u Seriji A ove sezone zatrese mrežu protivnika (gol pogledajte OVDE). Jedino je Viktor Osimen više puta matirao protivničke golmane u prvenstvu, a kako je sada na samo dva koraka ispred Lautara, biće svetski prvak jedan od retkih fudbalera Intera što će sa motivom izaći na megdan Torinu u poslednjem kolu. Naravno, pod pretpostavkom da Inzagi ne odluči da ga "sačuva" za finale sa Sitijem.

Delovalo je u tom trenutku da je utakmica rešena, međutim, Luis Murijel nije mislio tako. Opalio je Kolumbijac u prvom minutu nadoknade, možda i iz nemoći, po lopti sa oko 25 metara i uz malu pomoć prečke, ali i Andera Onane ponovo prepolovio zaostatak. Imala je Atalanta potom još četiri minuta za povratak, ali joj je ideja ponestalo. Nije ih doduše imala previše tokom čitave utakmice.

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Sampdorija - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Gabijadini 8, Erlić 78 - Berardi 9, Mateus Enrike 11/

Subota

Salernitana - Udineze 3:2 (1:2)

/Kastanjos 43, Kandreva 57, Trost Ekong 90+6 - Zegelear 25, Nestorovski 30/

Specija - Torino 0:4 (0:1)

/Visnijevski 24ag, Riči 72, Ilić 76, Karamo 90+6/

Fjorentina - Roma 2:1 (0:1)

/Jović 85, Ikone 88 - El Šaravi 11/

Inter - Atalanta 3:2 (2:1)

/Lukaku 1, Barela 3, Martinez 77 - Pašalić 36, Onana 90+1/

Nedelja

12.30: (1,67) Verona (3,70) Empoli (5,50)

15.00: (3,30) Bololja (3,45) Napoli (2,30)

15.00: (2,50) Monca (3,15) Leče (3,00)

18.00: (1,25) Lacio (6,50) Kremoneze (14,0)

20.45: (2,45) Juventus (3,40) Milan (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterRomelu LukakuLautaro MartinezAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara