Tajson (©Reuters)
Tajson (©Reuters)

Inter podigao glavu posle raskida, komšija na meti

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 22:23

Brazil 1: Koloradosi dočekuje Avai, koji ima isti broj osvojenih bodova posle tri odigrane utakmice

Uzdignute glave i sa tri pobede u nizu, Internasional će noćas (23.55) na svom Beira-Rio stadionu u Porto Alegreu da ugosti Avai, komišijsku ekipu iz Florijanapolisa. Duel važi za 4. kolo brazilske Serije A, a oba tima imaju identičan učinak od po dve pobede i sa jednim porazom, izjednačeni su po broju osvojenih bodova i nalaze se na susednim pozicijama, na šestom, odnosno sedmom mestu na tabeli.

Čini se da je raskid saradnje sa trenerom Aleksandrom Medinom bio od koristi za Koloradose. Od njegovog otpuštanja tim je ostvario tri pobede zaredom. Prvu još pod privremenom komandom Almeide, inače trenera omladinskih sekcija, kada su slavili na Beira-Riu protiv Fortaleze rezultatom 2:1. U prvoj utakmici pod vođstvom novog stratega Manoa Menezesa, Inter je slavio na strani, savladavši Fluminense sa 1:0 na Marakani.

Izabrane vesti

Pošto je sakupio šest bodova iz dve pobede i uz pretrpljen poraz na startu sezone, Kolorado se popeo na petu poziciju na tabeli. Ipak, kada se u razmatranje uzmu kriterijumi za izjednačenje i gol-razlika, jer isti broj bodova poseduju Korintijans, Amerika Mineiro, kao i noćašnji rival Avai, Internasional zauzima 7. mesto.

23.55: (1,47) Internasional (4,10) Avai (7,75)

Uspešan niz nastavljen je i proteklog utorka, 26. aprila, ovog puta na međunarodnoj sceni, u Kopa Sudamerikani. U Kolumbiji, Internasional je pobedio Independijente Medeljin sa 1:0 u trećem kolu grupne faze. Gol je postigao Alešandre Alemao u 54. minutu susreta, na dodavanje Rodriga Durada. Napadač je izabran kao starter pošto je postigao odlučujuće golove protiv Fortaleze i Fluminensea.

Kolorado je pobedom na kolumbijskom tlu stigao do pet og boda u Grupi E uz jednu pobedu i dva remija, čime se izjednačio sa prvoplasiranom Gvairenjom iz Paragvaja. Rodrigo Moledo i Tajson bili su izostavljeni sa tog meča protiv Independijente Medeljina, ali ove nedelje očekuje se da će ponovo biti na raspolaganju Manuu Menezesu.

Domaći faktor je bio od suštinskog značaja za Avai u dosadašnjem toku Serije A. Pošto je u prvom kolu pobedio Ameriku Mineiro sa 1:0, u meču koji je na kraju doveo do smene trenera Markinjosa Santosa koji je bio zadužen za Koelja, Lavovi sa ostrva ostvarili su još jednu pobedu, čak i u nepovoljnijim uslovima nego protiv tima iz Minas Žeraisa, kada su slavili sa 3:2 protiv Gojas u Resakadi.

U tom susretu, kojim je zatvoreno treće kola Brasileiraa, Avai je posle samo četiri minuta igre poveo golom Morata. Strelac je, međutim, isključen u 26. minutu, a klub iz Santa Katarine je i pored brojčane nadmoćnosti povećao prednost golovima Giljermea na pas Eduarda u 51. minutu, i Murikija, iz kaznenog udarca, u 62. minutu susreta. Tek tada je reagovao Gojas. Pedro Raul pogodio je u 77, a Elvis je u 89. iz penala još više smanjio razliku. Međutim, to nije sprečilo Avai da zabeleži drugu pobedu u sezoni. Za sada jedini poraz pretrpeo je na startu prvenstva od ​​Korintijansa, u Sao Paulu, na Neo Kimika Areni, gde su Musketari slavili sa 3:0.

Avai se ove sezone vratio u elitni rang brazilskog fudbala, posle sezone provedene u Seriji B, gde je promociju ostvario kao četvrti i poslednji tim koji je polagao pravo na to. Stoga, poslednji susreti ovih timova zabeleženi su 2019. Oba puta Internasional je trijumfovao i to istim rezultatom 2:0 i na svom Beira-Rio stadionu u Porto Alegreu, kao i u Florijanapolisu na Aberdal Ramos da Silva stadionu poznatijem kao Resakada.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Četvrtak 21.4.

Flamengo - Palmeiras 0:0

Subota

Amerika Mineiro - Atletiko PR 1:0 (0:0)

/Ramirez 75/

Seara - RB Bragantino 0:1 (0:1)

/Italo 17/

Gojas - Atletiko Mineiro 2:2 (0:1)

/Apodi 53, Elvis 80pen - Hulk 39, Vargas 56/

Nedelja

Kujaba - Atletiko GO 1:1 (0:1)

/Rodriginjo 82 - Žoržinjo 45/

Botafogo - Žuventud /u toku/

Korintijans - Fortaleza /u toku/

Koritiba - Fluminense /u toku/

23.55: (1,47) Internasional (4,10) Avai (7,75)

Utorak

01.00: (1,63) Sao Paulo (3,80) Santos (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1InternasionalAvai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara