Inter prodaje Škrinijara, Totenhem hoće! Bleki Milenković i Ruben Dijaš čekaju rasplet

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 10:38

Samo da se klubovi dogovore oko cene

Inter je definitivno voljan da prodajom Milana Škrinijara popuni klupsku kasu s obzirom da su gazde iz Kine zavrnule slavinu zbog finansijske krize i poručile Konteu i direktorima Maroti i Auziliju da mogu da kupuju samo ako pre toga obezbede novac prodajama.

Od kapitalaca koji bi mogli da donesu pare u klub, izbor je pao na Milana Škrinijara koji nije po ukusu Kontea i prošle sezone je nazadovao u odnosu na partije koje je pružao pod Spaletijem kada je bio jedan od najboljih štopera lige. Konte više veruje u De Fraja i mladog Bastonija, a iz istog razloga je precrtao i Dijega Godina koji se seli u Kaljari.

Izabrane vesti

Konteov plan je da sigurna mesta u štoperskoj trojci čine De Fraj i Bastoni, a da se za Škrinijara dovede zamena. Takođe, vrlo verovatne opcije su da bekovi Aleksandar Kolarov i Danilo Dambrozio povremeno uskaču u poslednju liniju sa trojicom. Naravno, pod uslovom da se nađe kupac za Škrinijara. Što neće biti lako...

Totenhem jeste zainteresovan za Slovaka ali ne može da plati 60.000.000 evra koliko Inter traži. Spursi su se već istrošili na Hejbjerga, Bejla, Regilona i Doertija, planiraju i kupovinu špica, ali Murinjova velika želja je i štoper. Pogotovo Škrinijar. Portugalac jako ceni Slovaka i vidi kao idealnu zamenu za Vertongena koji je otišao u Benfiku. Murinjo od štopera kojima veruje ima na raspolaganju samo Davinsona Sančeza i Tobija Aldervajrelda, a na početku sezone je u srce odbrane stavljao i zadnjeg veznog Erika Dajera. Jasno je da mu je centralni bek neophodan. Škrinijara je želeo i ranije ali tada Inter nije bio raspoložen za pregovore. Ovoga puta jeste...

Problem će biti cena. Interova ranije ideja da Ndombele bude uključen u razmenu je odbijena. Spursi će morati baš da se otvore, a Inter možda da spusti zahtev na 50.000.000 evra. Di Marcio i Skaj su sinoć javili da su pregovori dva kluba juče i zvanično počeli pregovore. To ne mora da znači da će oni biti i uspešno okončani, ali nešto se definitivno dešava.

Ako proda Škrinijara, Inter će odmah reagovati. Želja je Nikola Milenković iz Fiorentine čija cena je 40.000.000 evra i kojeg Konte vidi kao mnogo korisnijeg za svoj sistem sa trojicom pozadi od Škrinijara. Popularni Bleki je do sada bio glavna meta Interovog gradskog rivala Milana, ali Rosoneri nisu mogli da ponude više od 20.000.000 evra i čekaju na prodaju Lukasa Pakete da bi pojačali ponudu.

I Totenhem ima alternativu ako ne dovede Škrinijara. Murinjov plan B je Riben Dijaš iz Benfike za kojeg bi lisabonski klub mogao da pristane na opciju pozajmice s pravom otkupa.

Još jedna transfer saga je na pomolu... 


tagovi

Milan ŠkrinijarLetnji prelazni rok 2020Nikola Milenković

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara