Edenilson slavi pogodak (©Reuters)
Edenilson slavi pogodak (©Reuters)

Inter traži brzu reakciju posle blistave serije

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.06.22. | 23:07

Brazil 1: Tim iz Porto Alegrea dočekuje Koritibu na premijeri 14. kola Serije A

U potrazi za brzom reakcijom posle mučnog poraza kod kuće od Botafoga, Internasional će noćas (02.30) da ugosti Koritibu, koja je takođe izgubila u prethodnom kolu Serije A. Sukob ovih timova označiće početak 14. kola brazilske elite, a održaće se na stadionu Žoze Pinjero Borda, poznatijem kao Beira Rio, u Porto Alegreu.

Kolorado je imao u rukama pobedu protiv Botafoga u nedelju, 19. juna. Meč na Beira Riju domaći su otvorili ranim pogocima Edenilsona u 9. i Fabrisija Bustosa u 14. minutu susreta. Prednost od dva gola nije bila jedina, jer su od 7. minuta Crveni imali i igrača više posle isključenja Filipea Sampaja. Ipak, na kraju je usledio scenario koji je malo ko očekivao na stadionu, pa čak ni gostujući navijači. Internasional je poražen sa 3:2, a gol za pobedu gostiju postigao je Ugo Gonsalves u 11. minutu nadoknade. Takođe, u dugoj nadoknadi viđena su čak tri crvena kartona, dva na strani domaćina i jedan za goste iz Rio de Žaneira. Bio je to neuspeh koji je prekinuo niz od 16 utakmica bez poraza koji je Internacional gradio od 14. aprila. U tom periodu ostvario je bilans od osam pobeda i osam remija.

Izabrane vesti

Pristup Kolorada zasnovan na posedu lopte pomogao je u stvaranju mnogih prilika za gol, ali nije uvek ostvarivao željeni rezultat uprkos presedanu na terenu. Internasional je u prethodna dva meča uputio čak 16 udaraca na gol protivnika pogodivši metu u četiri navrata. Sa 21 osvojenim bodom (pet pobeda, šest remija i dva poraza), Inter zauzima petu poziciju na tabeli Serije A. Sedam bodova zaostaje u odnosu na lidera prvenstva Palmeiras. Od 18 bodova koliko je do sada bilo u opticaju na Beira Riju, tim Manoa Menezesa osvojio je samo devet (dve pobede, tri remija i jedan poraz), uz deset datih i osam primljenih golova.

Posle burnog meča u prethodnom kolu, Internasional neće moći da računa na neke od igrača iz standardne postave, kao što su argentinski defanzivac Gabrijel Merkado i napadač David Korea, koji su isključeni u samom finišu susreta sa Botafogom. Među suspendovanima je i Mojses Barbosa, koji nema pravo nastupa zbog gomilanja žutih kartona, dok su Alan Patrik i Vanderson još na medicinskom oporavku.

02.30: (1,70) Internasional (3,70) Koritiba (5,20)

Zamerki na suđenje nije izostalo ni u dramatičnom klasiku koji je Koritiba imala sa Atletiko Paranaenseom u nedelju, 19. juna, na Kouto Pereiri. Glorioso je na kraju poražen minimalnim rezultatom, a gol koji je doneo pobedu klubu iz Parane postigao je Kelven Daglas posle uspešno izvedenog kaznenog udarca u 10. minutu sudijske nadoknade.

Domaćini su veći deo meča bili bolji. Imali su loptu pod svojom kontrolom 61% vremena, i za to vreme su razvili više nego duplo prilika za šut (24-10). Međutim, naišli su na poteškoće sa kvalitetom završnih udaraca. Pored poraza, Koritiba je napustila teren i sa dva isključena igrača. Dijego Porfirio i Vorli Leandro za ovaj meč biće pod automatskom suspenzijom posle dobijenih crvenih kartona na meču sa Paranaenseom.

Koritiba je tako zaustavljena na 15 bodova (četiri pobede, tri remija i šest poraza), zbog čega je pala, s obzirom na kriterijume za izjednačenje i gol-razlikom, na 15. poziciju na tabeli brazilskog prvenstva i sada se nalazi samo korak iznad Gojasa koji zauzima 17. mesto i prvi je tim u zoni ispadanja. Kao gost, Koritiba ima najgori učinak od svih timova u Brazileirau. Od 18 bodova koliko je bilo u opticaju na strani, Zeleni su se kući vratili sa tek dva osvojena, iz dva remija, doživevši usput četiri poraza.

Za sada, u timu Koritibe, kao jedan od najboljih pojedinaca izdvaja se golman Aleks Murala, koji je u dosadašnjem toku prvenstva uspeo da održi mrežu netaknutom u četiri susreta. Na suprotnom kraju terena, napadači Igor Paišao i Leo Gamaljo izjednačeni su sa po četiri gola. Vezisti Paišao, Fabrisio Danijel i Egidio izjednačeni su sa po dve asistencije. Paragvajski stručnjak Gustavo Morinigo pored suspenzije dva igrača, neće moći da računa na Dijego Porfirija i Robinja koji imaju problema sa mišićima, dok je Andrej van stroja zbog povrede ukrštenih ligamenata.

Koritiba ulazi u meč sa očajničkom potrebom za bodove, kako bi napravila distancu između sebe i zone ispadanja. Sa druge strane, tim iz Porto Alegrea okončao je niz od 16 mečeva bez poraza u svim takmičenjima prošlog vikenda izgubivši od Botafoga.

Prošla je skoro decenija otkako je 2012. godine Koritiba u takmičarskom meču pobedila Internasional, rezultatom 1:0. Poslednji okršaj ovih timova viđen je pre dve godine, pre jednogodišnje Koritibine selidbe u Seriju B, na istom ovom stadionu, a duel je zavšen bez pobednika 2:2.

BRAZIL 1 - 14. KOLO

Subota

02.30: (1,70) Internasional (3,70) Koritiba (5,20)

21.30: (2,45) Atletiko PR (3,05) RB Bragantino (3,15)

23.55: (2,05) Korintijans (3,15) Santos (4,00)

23.55: (1,48) Flamengo (4,20) Amerika Mineiro (7,25)

Nedelja

02.00: (1,58) Atletiko Mineiro (3,90) Fortaleza (6,25)

21.00: (5,80) Avai (3,80) Palmeiras (1,62)

21.00: (2,60) Botafogo (3,00) Fluminense (2,95)

23.00: (2,00) Seara (3,35) Atletiko GO (3,90)

23.00: (2,20) Gojas (3,05) Kujaba (3,70)

23.00: (1,58) Sao Paulo (3,70) Žuventud (6,75)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1InternasionalKoritiba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara