Slavlje fudbalera Internasionala (©AFP)
Slavlje fudbalera Internasionala (©AFP)

Internasional izbušio mrežu Žuventuda, navijači još nisu zaboravili eliminaciju od Melgara

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 03:13

Dva gola Džonija, Vanderson imao gol i asistenciju

Hladno veče u Porto Alegreu zamenili su osmenili i toplina oko srca pošto je Internasional izbušio mrežu Žuventuda i ostao u igri za direktan plasman u Kopa Libertadores.

Fudbaleri Mana Menezesa definitivno su zaboravili na šokantnu eliminaciju od Melgara u Kopa Sudamerikana i trećom vezanom pobedom u domaćem šampionatu nastavili da drže korak za konkurencijom na prve četiri pozicije – 4:0 (2:0).

Izabrane vesti

Možda su fudbaleri Internasionala krenuli dalje, ali navijači još nisu. Naime, tribine su i dalje zviždale pojedinim igračima, tačnije Tajsonu i Edenilsonu kad god bi primili loptu.

Domaćin je bio superioran na terenu i malo šta je dopuštao protivniku, ali je morao da se pomuči dok ne probije barijeru. Igrao se 38. minut kada je Karlos de Pena izveo korner, a Džoni u regiji bele tačke skače i glavom šalje neverovatan udarac u levu stativu. Sa golom za 1:0 otvorile su se sve dizne Internasionalu koji je nastavio da juriša ka drugom pogotku do kojeg je stigao duboko u nadoknadi. Tačnije, posle pet minuta kada je De Pena promašio jedanaesterac posle faula Paula Mirande nad Alemaom, da bi Masijel Vanderson iskoristio odbitak da vrati loptu na mesto i donese ogromnih 2:0 na poluvremenu.

Gosti su se oslanjali na kontre, pokušavajući da iskoristi brzinu Felipea Piresa ali se to nije isplatilo. Džonijev gol posle kornera potpuno je destabilizovao Žuventud, što se najviše osetilo u ranoj fazi napada. Dezorijentisano su delovali gosti, a pogotovo su nesigurno delovali u skok igri.

Džoni je na startu drugog poluvremena stigao do svog drugog, ukupno trećeg pogotka na utakmici. Ponovo je to bio udarac glavom, sada na asistenciju Vandersona. Do kraja Internasional je pobedu zaokružio golom Edenilsona u drugom minutu sudijskog dodatka posle još jednog dosuđenog penala. Upravo je Edenilsona spotakao Nogueira i bez obzira na nepisano pravilo da igrač nad kojim je skrivljena najstroža kazna ne treba da bude izvođač, sada to nije važilo.

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Subota

Koritiba – Avai 1:0 (0:0)

/Fabricio Daniel 79/

Gojas – Atletiko Gojaniense 2:1 (1:0)

/Klaus 11ag, Gabriel 54 - Shajlon 84/

Fluminense - Palmeiras 1:1 (1:1)

/Manoel 38 - Roni 8/

Nedelja

Seara – Kujaba 0:0

Sao Paulo – Fortaleza 0:1 (0:1)

/Kapišaba 32/

Amerika Mineiro – Atletiko Mineiro 1:1 (1:1)

/Almeida 19 – Hulk 10/

Kujaba – Santos 0:0

Botafogo – Flamengo 0:1 (0:0)

/Vidal 58/

Utorak

Internasional - Žuventud 4:0 (2:0)

/Džoni 38, 48, Vanderson 45+5, Edenilson 90+2 penal/

Korintijans – Bragantino (U TOKU)



tagovi

InternasionalŽuventudBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara