Bruno Praksedes slavi gol protiv Gojasa (©Reuters)
Bruno Praksedes slavi gol protiv Gojasa (©Reuters)

Internasional je opet kandidat za titulu, peta pobeda u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 00:17

Tim iz Porto Alegrea pobedio Gojas sa 1:0 i stigao na samo tri boda zaostatka u odnosu na lidera

Do pre nekoliko kola činilo se da će Sao Paulo da osvoji titulu u brazilskoj Seriji A, ali kriza tim sa Morumbija. Tri poraza u poslednjih pet kola, od toga dva u nizu, uticali su da se konkurenti približe, pre svega Internasional. Gigant iz Porto Algrea pobedio je na svom terenu Gojas sa 1:0 i stigao na samo tri boda u odnosu lidera. Bila je ovo peta uzastopna pobeda Internasionala koji je trenutno ekipa u najboljoj formi u elitnom šampionatu najfudbalskije zemlje na svetu.

Jedini gol na meču delo je Bruna Praksedesa u finišu prvog poluvremena. Posle dobrog kornera koji je izveo Rodinej, napadač Crvenih je odlično skočio i sa sedam, osam metara zatresao mrežu Gojasa.

Izabrane vesti

Izabranici trenera Abela Brage su kontrolisali igru u nastavku, bili su bolji, mogli su do još nekog gola, ali mreže se do kraja nisu tresle. Ekipa iz Porto Alegrea je bila lider na startu sezone, imala je veliku krizu posle odlaska trenera Eduarda Ćaća Kudeta u Selti iz Viga, ali sada je tim u odličnoj formi, peta vezana pobeda koja daje nadu da titule može da stigne na stadionu Žoze Pineiro Borda.

Posle meča pauze zbog kartona, u tim Internasional se vratio prvi strelac Serije A Tijago Galjardo, ali nastavio je post. Nije iskusni napadač ni bleda senka onog igrača koji je nemilosrdno tresao mreže u prvom delu šampionata. Ipak, sa 16 pogodaka je i dalje najbolji strelac šampionata, gol više od Marinja iz Santosa.

Aletiko Gojanense i Baija su odigrali nerešeno – 1:1. Gosti iz Salvadora su osvojili prvi bod posle sedam vezanih poraza i povećali šanse da ostanu u brazilskoj eliti. Poveli su domaćini pogotkom Pereire već u sedmom minutu, ali je Novaes u finišu postigao gol za bod Baije.

U nedeljnim mečevima 29. kola Serije A dogodila su se dva velika iznenađenja. Flamengo i Sao Paulo su poraženi na svojim terenima od Seare, odnosno Santosa. Tim iz Sao Paula je napravi dobru uvertiru pred revanš polufinala Kopa Libertadores protiv Boke Juniors naredne nedelje. U prvom meču na Bombonjeri, mreže su ostakle netaknute.

BRAZIL 1 – 29. KOLO

Subota

Koritiba - Atletiko PR 0:1 (0:1)

Sport Resife - Palmeiras 0:0

Nedelja

Fortaleza - Gremio 0:0

Sao Paulo - Santos 0:1 (0:0)

/Žobson 46/

Flamengo - Seara 0:2 (0:1)

/Vinisijus 13, Ramos de Fonseksa 90/

Atletiko GO - Baija 1:1 (1:0)

/Pereira 7 - Novaes 75)

Internasional - Gojas 1:0 (1:0)

/Praksedes 43/

Ponedeljak

00.30: (2,55) Vasko da Gama (3,10) Botafogo (2,90)

Utorak

00.00: (2,90) Bragantino (3,25) Atletiko Mineiro (2,50)

Četvrtak

01.30: (2,15) Korintijans (3,05) Fluminense (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK GojasGojasVitorija BaijaBaijaAtletiko GojanenseInternasionalBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara