Pedro, napadač Flamenga (©Reuters)
Pedro, napadač Flamenga (©Reuters)

Internasional jedini rival Palmeirasu za titulu, Flamengo se sprema za Kup Brazila i Libertadores

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.10.22. | 23:05

Serija A: Derbi na kultnoj Marakani, tim iz Rija čeka ove sezone odličnog velikana iz Porto Alegrea. Gosti još mogu da stignu lidera, crveno-crni daleko od trona

U ono što bi trebalo da bude njihov poslednji pravi test pre finalnog duela Kupa Brazila, Flamengo se noćas (02.30) na svojoj Marakani suočava sa Internasionalom, trenutnim drugoplasiranim timom u šampionatu Serije A i okviru 30. kola.

Mengao pred svoje navijače stiže sa statusom velikog favorita, uprkos turbulentnim trenucima u prethodnim kolima, kada je pretrpeo dva uzastopna poraza, povratio je samopouzdanje odličnom igrom u pobedi nad Red Bul Bragantinom u prošlom kolu. I tada je i Flamengo igrao na Marakani, gde je imao „sreću“ da je skoro ceo meč odigrao sa igračem više, s obzirom da je tim Braganse posle samo tri minuta ostao bez Luana Kandida koji je dobio direktni crveni karton. Na ovaj način, Kariokasi nisu imali poteškoća da savladaju protivničku odbranu, postigavši četiri gola, povrativši deo samopouzdanja koje su izgubili prethodnim porazima od Fortaleze i Fluminensea.

Izabrane vesti

Međutim, Flamengo i dalje ostaje van prve četiri pozicije u takmičenju, a prioritet sada preusmerava ka finalu Kopa Libertadores, koji je na program krajem meseca, kao i Kup Brazila, pri čemu je prva utakmica velikog finala zakazana za narednu nedelju, protiv Korintijansa. Klub je trenutno na petom mestu u Seriji A, sa 48 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog Korintijansa, koji se nalazi na poslednjem mestu koje direktno vodi u grupnu fazu Kopa Libertadores.

02.30: (1,45) Flamengo (4,30) Internasional (7,75)

U poslednjih pet odigranih utakmica ove sezone, Mengaosi su zabeležili dve pobede, jedan remi i dva poraza, pobedivši Sao Paulo i Red Bul Bragantino, pored toga što su remizirali sa Gojasom i izgubili od Fortaleze i Fluminensea. Igrajući kao domaći tim, ekipa Žuniora Dorivala u dosadašnjoj kampanji zabeležila je devet pobeda, dva remija i tri poraza uz 31 postignut i samo devet primljenih golova.

Dok je na drugoj strani Internacional, predvođen Manom Menezesom, koji je devet uzastopnih mečeva držao ekipu bez poraza, ali je izgubio snagu u borbi za titulu i plasman među prva četiri tima zacrtan je kao glavni cilj ove sezone. Imajući to u vidu, Kolorado će imati na raspolaganju kompletan igrački kadar za ovaj susret i zna koliko je važno ne izgubiti od Flamenga u direktnom obračunu.

U prošlom kolu, Inter je odmerio snage protiv Santosa, u Porto Alegreu i potvrdio dominaciju na domaćem terenu u pobedi minimalnim rezultatom, računajući na odličan učinak svog odbrambenog sektora koji je postao garant pobeda sa netaknutom mrežom. Od trenutka kada je eliminisan sa Kopa Sudamerikane, Kolorado je odigrao osam mečeva Serije A, pri čemu je pobede ostvario u njih šest i dva puta remizirao.

Utakmica protiv Santosa ostavila je dugoročnu posledicu za tim. Volan Gabrijel je zadobio povredu pokidanog ligamenta desnog kolena. Prema klupskom medicinskom odeljenju, on će morati na operaciju i trebalo bi da se vrati tek u za osam meseci.

23.55: (1,75) Bragantino (3,45) Kujaba (5,20)

Pozitivan rezultat ga je ostavio na drugoj poziciji tabele Brazileiraa, sa do sada osvojena 53 boda, iz 14 pobeda, 11 remija i četiri poraza, deset bodova zaostatka za liderom Palmeirasom i samo pet iznad noćašnjeg rivala Flamenga. Kolorado ima treću najbolju kampanju u Seriji A gde je od 42 boda je imao u opticaju, kući se vratio sa 21 iz pet pobeda, šest remija i tri poraza uz 15 i isto toliko primljenih golova. U prethodnih pet mečeva, zabeležene su tri pobede, dva remija i nijedan poraz, pobedivši već pomenuti Santos, Atletiko Gojaniense i Kujabu, pored toga što su remizirali sa Red Bul Bragantinom i Korintijansom.

I pored ogromnog favorizovanja na Marakani, Flamenga ne očekuje lak duel protiv dobrog Internacionala, koji je bez poraza u predhodnih devet kola u domaćem prvenstvu sa veoma čvrstom i stabilnom defanzivnom igrom, što je karakteristično za timove kojima komanduje Mano Menezes.

02.30: (3,25) Santos (3,10) Atletiko Mineiro (2,35)

Poslednji obračun ovih rivala viđen je 12. juna, na Beira Riju u Porto Alegreu, kad je Internasional slavio rezultatom 3:1. S druge strane, poslednja pobeda Flamenga izvojevana je rezultatom 2:1, dok je poslednji duel odigran na Marakani sredinom prošle godine, ubedljivo pripao Koloradosima sa 4:0.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BRAZIL 1 – 30. KOLO

Sreda

Žuventud - Korintijans 2:2 (0:1)

/Oskar Ruzi 46, Isidro Pita 62 – Đulijano 24, Juri Alberto 54/

23.55: (3,25) Atletiko GO (3,10) Fluminense (2,35)

23.55: (1,75) Bragantino (3,45) Kujaba (5,20)

23.55: (1,75) Seara (3,50) Gojas (5,10)

Četvrtak

00.30: (2,25) Atletiko PR (3,15) Fortaleza (3,45)

02.30: (1,45) Flamengo (4,30) Internasional (7,75)

02.30: (3,25) Santos (3,10) Atletiko Mineiro (2,35)

23.55: (2,60) Avai (3,05) Botafogo (2,90)

23.55: (1,22) Palmeiras (6,50) Koritiba (13,0)

Petak

01.00: (2,65) Amerika Mineiro (3,05) Sao Paulo (2,85)

***kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1PedroFlamengoInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara