Tajson (©Reuters)
Tajson (©Reuters)

Internasionalov veliki problem – nadmorska visina od 2.300 metara u Peruu

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 22:41

Kopa Sudamerikana: Melgar dočekuje favorizovanog velikana iz Porto Alegrea noćas (00.15) u gradu Arekipi gde je gostima uvek teško zbog razuđenog vazduha

Posle velikog povratka u osmini finala Kopa Sudamerikane, brazilski velikan Internasional noćas će (00.15) izaći na megdan peruanskom Melgaru, čiji stadion Virhen de Čapi nalazi na 2.300 metara nadmorske visine u gradu Arekipi. Razuđeni vazduh i teški uslovi za igru predstvaljaće ozbiljan problem za ekipe koje dolaze sa južnoameričkih obala.

Melgar je iznenadio argentinskog Rasinga u grupnoj fazi. Posle remija bez golova u prvom meču osmine finala protiv Deportivo Kalija, ekipa Pabla Lavalena zabeležila je još jednu pobedu pred svojim navijačima sa 2:1, čime je obezbedila istorijski prolazak u prvo kontinentalno četvrtfinale.

Izabrane vesti

Nedavni pobednici peruanske Apertura doživeli su neuspehe u samo tri navrata u 18 mečeva. Melgar zauzima šesto mesto Klausure, četiri boda ispod lidera Alijanse, ali ima utakmicu manje. Tri minimalne pobede u poslednja četiri ligaška gostovanja sugerišu da su spremni da ove nedelje ugoste jedno od najvećih imena Južne Amerike.

00.15: (2,55) Melgar (3,15) Internasional (2,85)

Sa dva gola zaostatka, posle prve utakmice u Santjagu de Čileu protiv Kolo Kola, šanse Internasionala da se domogne četvrtine finala Kopa Sudamerikane izgledali su veoma male. Ipak, Inter je silovito uzvratio u revanš meču na Beira Riju i na kraju obezbedio izuzetnu pobedu nad čileanskim klubom ukupnim rezultatom 4:3.

Glavni trener Mano Menezes, koji je imenovan u aprilu, izgubii je samo jednom u sedam poslednjih utakmica tokom svih takmičenja. Tek nedavno je zabeležio prvi neuspeh, porazom od lidera brazilske lige Palmeirasa. Posle pobede od 3:0 nad aktuelnim šampionom Atletiko Mineirom u nedelju, ekipa iz Porto Alegrea se našla na šestom mestu na tabeli Serije A, sa samo bod zaostatka iza Atletiko Paranaenseaa, koji zauzima četvrtu i poslednju poziciju koja direktno obezbeđuje grupnu fazu Kopa Libertadores u narednoj sezoni.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Iako na kraju traže ka povratku u najeminentnije klupsko takmičenje na kontinentu, mahom kroz finiš u elitnoj diviziji Brazila, pažnja je sada usmerena i na drugorazredni turnir Južne Amerike, koji je klub poslednji put osvojio 2008. godine. Mano Menezes ne krije da će težit pobedi. Međutim, Melgar bi se mogao pokazati kao tvrd orah u Arekipi, pošto su na svom terenu pobedili u sva četiri meča tokom ovosezonske kampanje za Kopa Sudamerikanu.

Nade Internacionala u pozitivan rezultat u prvoj utakmici pojačane su povratkom kapitena Tajsona i njegovog bivšeg saigrača iz Šahtjora Alana Patrika. Obojica bi mogla da zaigraju noćas. Glavni strateg Koloradosa nije mogao da angažuje napadački dvojac skoro mesec dana zbog povreda, ali se njihov povratak poklapa sa Maurisijevim najboljim učinkom u sezoni. Ovaj 27-godišnjak je dva puta bio strelac u nedavnoj pobedi nad Atletiko Mineirom, i proglašen je najboljim igračem utakmice. Druga opcija pri ofanzivi će biti novajlija iz River Plejta Brajan Romero, koji je debitovao za vikend, dok Kajo ostaje van igre zbog problema sa skočnim zglobom.

Melgar će se, u međuvremenu, okrenuti najboljem strelcu Bernardu Kuesti, a kapitenu domaćih koji je postigao oba gola protiv Deportiva Kalija u prošlom kolu, podršku će dati krilni napadač Luis Iberiko. Očekuje se da će Los Rohiblankosi nastupiti u formaciji 4-2-3-1, a bivši nacionalni golman Perua Karlos Kaseda biće poslednji bedem odbrane domaćina.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

Nasional - Atletiko Gojaniense 0:1 (0:1)

/Luis Fernadno 23/

Deportivo Tačira - Independijente Del Valje 0:1 (0:1)

/Angulo 3/

Četvrtak

Sao Paulo - Seara 1:0 (0:0)

/Nikao 70/

Petak

00.15: (2,55) Melgar (3,15) Internasional (2,85)

*** kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaInternasionalMelgar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara