Đuzepe Marota (Reuters)
Đuzepe Marota (Reuters)

Interov direktor potvrdio: Normalno je da želimo Dibalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 22:33

Juventusu se sprema najgori scenario

Iskusni fudbalski vuk Đuzepe Marota je status jednog od najmoćnijih direktora u svetu fudbala stekao u Juventusu gde je učestvivao u stvaranju dinastije koja je devet puta zaredom bila prvak Italije i dva puta igrala finale Lige šampiona. A zaštitni znak su mu bili besplatni transferi igrača kojima su u drugim klubovima isticali ugovori poput Andree Pirla, Pola Pogbe, Fernanda Ljorentea, Samija Kedire, Patrisa Evre, Kingslija Komana, Danija Alvesa...

Otkako je Marota napustio Juventus i preselio se u redove najvećeg rivala Intera, promenila se i vlast u italijanskom fudbalu. Inter je počeo da se diže, a Juventus da pada. Marotina osveta je stigla osvajanjem skudeta prošle godine, ali izgleda da još nije završena. Spremio je još jedan težak udarac nekadašnjem klubu.

Izabrane vesti

Večeras je Interov direktor potvrdio spekulacije iz prethodnih dana da je njegov klub zainteresovan za Juventusovu zvezdu Paula Dibalu. Argentincu na kraju sezone ističe ugovor sa Juventusom, a klub iz Torina ne želi da mu ponudi tražene uslove i pregovori o produžetku saradnje su prekinuti. Marota je spremio Dibali bolju ponudu i večeras to prilično jasno potvrdio.

„Kada se igrač Dibalinog kvaliteta nađe blizu isteka ugovora, prirodno je da ga povezuju sa drugim velikim klubovima. To znači da i mi želimo da budemo deo te priče. Iako napominjem da je trener Inzagi vrlo zadovoljan napadačima koje trenutno ima na raspolaganju“, rekao je večeras Bepe Marota.

Na pitanje da li je Inter zainteresovan za Sasuolove mlade talente Đanluku Skamaku i Davidea Fratezija, takođe je dao skoro pa potvrdan odgovor.

„Normalno je da Inter, kao i ostali veliki klubovi, pažljivo prate Sasuolove talente. Radimo na tome da pojačamo tim što je bolje moguće. A pre svega tražimo domaće fudbalere koji su često zapostavljeni“.


tagovi

Đuzepe MarotaZimski prelazni rok 2022Paulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara