Foto: Reuters
Foto: Reuters

Interov promašaj promašio nemoguće: Juventus diše za vrat Atalanti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 22:39

Stara dama teškom mukom savladala Kaljari, Boginja pak nije mogla Đenovu

Juventus i dalje ne blista, ali za razliku od starta sezone - pobeđuje. "Juventusovski", ali pobeđuje. I sve je bliži četvrtoj poziciji, svom primarnom cilju pošto se od titule oprostio još u prvoj trećini sezone. Ne liči još na onaj stari Juventus Maksa Alegrija, ali se obrisi istog polako naziru. Pobedom nad Kaljarijem (4:0), četvrtom u poslednjih pet prvenstvenih mečeva, Stara dama je nastavila uspon na tabeli i probudila nadu navijačima da će i 11. uzastopnu sezonu svoj tim gledati u elitnom evropskom takmičenju.

Istovremeno, torinski tim je iskoristio neočekivani kiks Boginje koja je odigrala bez golova u Đenovi, i zaostatak za ekipom iz Bergama svela na četiri boda! A do pre samo dva kola ona je iznosila devet bodova...

Izabrane vesti

Ono po čemu ovaj Juventus podseća na stari, šampionski jeste odbrana. Samo dva puta u prethodnih osam utakmica u Seriji A tresla se mreža Alegrijeve ekipe. Reklo bi se da je italijanski stručnjak zategao odbranu, mada se ona večeras našla na promaji izazvanoj prodorima desnog beka Kaljarija Raula Belanove.

Produkt Milanove škole, sada pozajmljeni fudbaler Bordoa, imao je svojih pet minuta sredinom drugog poluvremena, kada je svoje igrače u dva navrata doveo u idealne prilike da anuliraju prednost Juventusa stečenu pred odlazak na odmor (Mojze Ken se odlično snašao i pogodio glavom posle centaršuta Federika Bernardeskija).

Posebno se to odnosi na loptu koju je poslao saigraču na suprotnoj strani Dalbertu. Poslao je mladi Italijan opštar centaršut na peterac, pozajmljeni fudbaler Intera je utrčao između rivala i ostao sam ispred Vojčeha Ščesnog, ali nije uspeo da, makar i u dresu nekog drugog kluba, pomogne Nerazurima. Kad već nije uspeo da se dokaže u dresu milanskog aktuelnog šampiona. Šutirao je traljavo, promašio čitav gol i pomilovao rivala koji je u tim trenucima zadrhtao.


Žoao Pedro ga je koji minut kasnije uzdrmao dodatno, za razliku od svog zemljaka gađao je odlično glavnom, ponovo na centaršut pomenutog Belanove, ali je poljski golman ovog puta reagovao i izbacio loptu preko gola. Očekivano, stigla je kazna. Servirao je Federiko Bernardeski u finišu meča snažnim, preciznim udarcem iskosa sa leve strane. Njegov prvi gol u Seriji A posle 513 dana, još od kraja jula prošle godine i utakmice sa Sampdorijom, a stigao je kao nagrada za odličnu partiju.

Atalanta je na Luiđi Ferarisu vezala drugu prvenstvenu utakmicu bez pobede (za vikend poražena od Rome) i tako se dodatno udaljila od borbe za Skudeto - 0:0. Nadirali su fudbaleri Gasperinijevog tima tokom čitave utakmice, konstantno držali Salvatorea Sirigua budnim (17 šuteva ka golu), ali nisu uspeli da savladaju iskusnog italijanskog čuvara mreže. Nezadovoljan igrom u napadu, menjao je Gasperini već na poluvremenu, međutim, nisu pomogli ni ulasci Marija Pašalića i Josipa Iličića.

Pride je u probijanju bloka koji je postavio Andrij Ševčenko dodatno odmogla povreda Duvana Zapate pred sam odlazak na odmor. Da stvar bude gora po Atalantu, Remo Frojler u narednom kolu neće igrati zbog nagomilanih žutih kartona. A tamo je čeka sve bolji Torino Ivana Jurića (četiri meča bez poraza).

SERIJA A – 19. KOLO

Utorak

Đenova - Atalanta 0:0

Juventus - Kaljari 2:0 (1:0)

/Ken 40, Bernardeski 83/

Sreda

16.30: (2,10) Sasuolo (3,50) Bolonja (3,80)

16.30: (4,40) Venecija (3,50) Lacio (1,95)

18.30: (1,60) Roma (4,10) Sampdorija (6,25)

18.30: (1,35) Inter (5,50) Torino (9,50)

18.30: (2,95) Verona (3,40) Fjorentina (2,55)

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Milan (1,85)

20.45: (1,25) Napoli (6,75) Specija (13,0)

Odloženo

Udineze - Salernitana

***Kvote su podložne promenama





tagovi

Serija AJuventusDalberDalbert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara