Interovoj seriji je kraj, bez Lukakua to nije tim za trofeje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.21. | 17:03

Sampdorija srušila Nerazure

Bio je Inter u strašnoj seriji od osam prvenstvenih pobeda i sa velikim optimizmom da bi večeras mogao da preuzme prvo mesto na tabeli Serije A od Milana, ali je upropastio veliku šansu.

Osim što će Milan nezavisno od večerašnjeg derbija sa Juventusom sigurno ostati prvi na tabeli, imaće šansu i da poveća prednost. Inter je napravio veliki korak unazad u šampionskim ambicijama pošto je trijumfalnu seriju prekinuo na gostovanju Sampdoriji. Ekipa Klaudija Ranijerija je iznenadila favorita iz Milana i slavila 2:1 u jednoj od najboljih partija ove sezone.

Izabrane vesti

Prokockao je Inter veliku šansu…

Ispada da Inter više zavisi od Romelua Lukakua nego gradski rival od Zlatana Ibrahimovića. Sjajni Belgijanac je zbog lakše povrede ostao na klupi danas, a tandem Aleksis Sančez Lautaro Martinez je potpuno razočarao. Pre svih Čileanac čiju karijeru izgleda više ništa ne može da oživi…

Dao mu je Antonio Konte poverenje da povede Inter ka pobedi, ali Čileanac nije položio ispit. Prihvatio je odgovornost da šutira penal na početku meča kada je Torsbi igrao rukom i promašio. Tačnije, Audero mu je odbranio, a Jang je u nastavku akcije pogodio prečku.

Bio je to uvod u Interov slom. Sampdorija je najavila da ide na pobedu kada je Toneli pogodio prečku, potom je Inter imao sreće da je Lautarovo igranje rukom bilo zamalo izvan kaznenog prostora, ali nije bilo spasa nekoliko minuta kasnije. Barela je igrao rukom, VAR je i treći put doneo ispravnu odluku, a Kandreva je bez milosti sa 11 metara zatresao mrežu kluba čiji je i dalje član na pozajmici u Sampdoriji.

Inter se još nije oporavio od šoka, a usledilo je novi udarac u režiji bivšeg igrača. Keita Balde je u 38. minutu bio brži od Interovih štopera da kruniše sjajan prodor i asistenciju Damsgarda koji je kao od šale prošao Brozovića i Galjardinija.

Usledile su šanse Aleksisa i Lautara ali je Inter na poluvreme otišao sa dva gola zaostatka i bilo je jasno da će teško okrenuti utakmicu.

Pokušao je Konte ofanzivnim izmenama, uveo Perišića i Lukakua umesto Janga i Galjardinija i Inter je počeo da pravi pritisak i stvara šanse. De Fraj je posle prekida uspeo da smanji rezultat i ostalo je još skolo pola sata nade za Inter da će do preokreta.

Nije stigao ni do boda…

Uveo je Konte i Eriksena, Dambrozija i Vidala ali je sve bilo uzalud. Napravili su Nerazuri veliki pritisak, Lukaku je imao sjajnu šansu koju je odbranio Audero, probao je Inter stihijskim napadima u finišu ali se hrabra Sampdorija odbranila.

Inter je prokockao veliku šansu, a desetkovani Milan večeras ima šansu da se nekim čudesnim podvigom protiv Juventusa još više odlepi na prvom mestu. Ali i Juventus ima šansu da se potpuno vrati u trku za titulu.

SERIJA A – 16. KOLO

Sreda

Kaljari - Benevento 1:2 (1;2)

/Žoao Pedro 20 - Sau 41, Tuja 44/

Atalanta - Parma 3:0 (1:0)

/Murijel 15, Zapata 49, Gosens 61/

Bolonja - Udineze 2:2 (2:1)

/Tomijasu 19, Svanberg 40 - Pereira 34, Arslan 90+2/

Krotone - Roma 1:3 (0:3)

/Golemić 71 - Majoral 8, 29, Mhitarijan 35/

Lacio - Fjorentina 2:1 (1:0)

/Kaisedo 6, Imobile 75 - Vlahović 88pen/

Sampdorija - Inter 2:1 (2:0)

/Kandreva 23pen, Keita 38 - De Fraj 65/

Sasuolo - Đenova 2:1 (0:0)

/Boga 52, Raspadori 83 - Šomurodov 64/

Torino - Verona 1:1 (0:0)

/Bramer 84 - Dimarko 67/

18.00: (1,37) Napoli (5,10) Specija (7,75)          

20.45: (2,70) Milan (3,30) Juventus (2,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Antonio KandrevaBalde KeitaAleksis Sančez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara