Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Inzagi hvali: Donaruma je najbolji golman Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 00:49

Trener Beneventa pohvalio golmana Rosonera, junaka pobede Milana protiv povratnika u Seriju A

Rosoneri ne staju. I bez povređenog Zlatana Ibrahimovića nastavili su sa sjajnim igrama. Posle trijumfa u Beneventu sa 2:0, Milan je i dalje na prvom mestu u Seriji A bez poraza, sa 11 pobeda i četiri remija.

Nije domaćin bio inferioran, imao je bolje prilike, veći posed lopte. Četa Stefana Piolija je rano ostala s desetoricom na terenu posle isključenje letošnjeg pojačanja iz Breše Sandra Tonalija, pa je morala da igra defanzivnije.

Izabrane vesti

Na golu je čuda činio Đanluiđi Donaruma. Skinuo je nekoliko zicera, domaćini nisu uspeli sa bele tačke sa postignu pogodak, pa je s pravom dobio pohvale od nekadašnjeg golgetera Milana Filipa Pipa Inzagija, sada trenera Veštica.

"Igrali smo protiv Đanluiđija Donarume, po mom mišljenju najboljeg golmana Evrope. Razočaravajući je ovaj rezultat, imali smo šanse koje nismo upeli da iskoristimo. Mi smo novi u Seriji A, pa će nam primanje naivnih golova pomoći da sazrimo. Ne možemo sebi da priuštimo da dva takva gola poklonimo Milanu. Ali, ne mogu da se žalim previše. Benevento je odigrao izvanredan meč i trebalo bi da budemo ponosni na igru protiv Milana“, rekao je Inzagi.

Nekadašnji as Juventusa i Milana imao je drugi emotivan meč za kratko vreme. Prvo je igrao protiv mlađeg brata Simonea koji je na klupi Lacija, a sada i protiv kluba u kojem se proslavio i gde je kratko bio na klupi na početku trenerske karijere.

"Milan za mene nikada neće biti tim kao i svi ostali. Slično je i kao duel protiv mog brata. Kada bude poslednji zvižduk sudije, navijaćemo jedni za druge".

U sredu je veliki derbi šampionata Italije, Milan – Juventus na San Siru, klubovi za koje je igrao Super Pipo. On nema dilemu ko mu je više u srcu.

"Za Milan ću navijati, naravno. To je klub koji mi je toliko toga dao. Bio sam tamo 15 godina, postoji posebna veza“, zaključio je Inzagi.



tagovi

Filipo InzagiĐanluiđi DonarumaSerija AMilanBenevento

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara