Miletić (© Star sport)
Miletić (© Star sport)

Ipak će biti pojačanja: Nemanja Miletić pred povratkom u Partizan

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 11:37

Iskusni štoper bi trebalo do kraja ove sedmice da zaduži opremu crno-belih

Dobiće Partizan pojačanje u smiraj letnjeg prelaznog roka. I to u odbrani. Posle samo godinu dana Nemanja Miletić bi trebalo da se vrati u Humsku i započne drugi mandat među crno-belima.

Kontakti sa iskusnim defanzivcem su uspostavljeni, Mozzart Sportu je potvrđeno da su obe strane raspoložene za obnovu saradnje i kako sad stvari stoje do nje će doći u narednim danima. Možda već sutra, a najkasnije do kraja ove sedmice. Tajming nije čak ni toliko važan, jer je Miletić slobodan igrač posle razlaza sa Al Raedom iz Saudijske Arabije. Osim toga prelazni rok u Srbiji traje do 12. septembra i ima dovoljno vremena da tokom pauze zbog obaveza reprezentacije trener Aleksandar Stanojević proširi rotaciju.

Izabrane vesti

Pre desetak dana Miletić je raskinuo ugovor sa Al Raedom, u koji se preselio prošlog septembra. Tom prilikom je Parnom valjku doneo zaradu od 550.000 evra, međutim, kako Evorpljani u arapskom svetu retko opstaju dugi niz godina, tako je momak iz Kosovske Mitrovice rešio da okonča avanturu na Bliskom istoku. Na njegov status uticala je i letnja promena trenera. Kod prethodnog, Besnika Hasija, koji ga je i doveo, bio je redovan, odigrao 30 utakmica, da bi dolaskom Španca Pabla Maćina izgubio status i rešio da potraži novi izazov.

Partizan je iskoristio šansu da dobije pouzdanog igrača, reagovao na vreme i posle pristanka Nemanje Miletića dobiće svežu krv u poslednjoj liniji. S tim što će se 30-godišnjem fudbaleru uloga verovatno promeniti u odnosu na prvi mandat. Tad je došao kao štoper, pa preseljen na poziciju desnog beka, gde je igrao češće, a u narednom periodu će biti korišćen pre svega u srcu odbrane. Pre svega što stručni štab na tim mestima ima Igora Vujačića i Sinišu Saničanina kao startere, odnosno samo Bojana Ostojića kao alternativu. S obzirom da će učestvovati na tri fronta, uz umor, kartone, eventualne povrede, rodila se ideja o povratku momka koji je za crno-bele odigrao 134 utakmice.

Posle Rikarda Gomeša, Danila Pantića i Milana Lukača, biće Nemanja Miletić četvrti povratnik u Humsku ovog leta, a peti novajlija, ako se ima u vidu da je doveden Siniša Saničanin iz Vojvodine. Ostaje još da se vidi hoće li narednih dana konkurencija u napadu biti zaoštrena još jednim (krilnim) napadačem, pošto je zasad sav teret pao na pleća Rikarda.

Pre samo nekoliko dana iz Humske su stizale poruke kako možda nema potrebe za novim licima u kadru, s obzirom da je postojeći dokazao kvalitet prvim mestom na tabeli i plasmanom u Ligu konferencija. Istom prilikom prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev ostavio je mogućnost da klub reaguje ako se pojavi nešto interesantno na tržištu. A slobodan igrač, upoznat sa prilikama u Partizanu, kome nije potrebno vreme za prilagođavanje, predstavlja zicer koji se ne propušta.



tagovi

FK PartizanNemanja Miletić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara