Ipak Ranko, a ne Tumba: Popović na klupi Vojvodine

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.23. | 10:40

Promocija planirana za četvrtak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Jeste Ljubiša Tumbaković bio ozbiljan kandidat, ali nije dobio posao. Zato jeste – Ranko Popović.

Izabrane vesti

Čovek koji je karijeru uglavnom gradio u inostranstvu postaće novi šef stručnog štaba Vojvodine.

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Vojvodina koji je ponovo pokazao zavidno jedinstvo novi šef stručnog štaba biće Ranko Popović“, potvrdili su sa „Karađorđa“.

Prema informacijama Mozzart Sporta, Popović će rukovođenje ekipom preuzeti tokom četvrtka kad se očekuje i zvanična promocija. Na novom radnom mestu će debitovati u nedeljnom susretu trećeg kola Mozzart Bet Superlige na gostovanju Napretku, kad će Lale pokušati da prekinu niz poraza započet pod komandom doskorašnjeg trenera Radoslava Bataka. U prve četiri utakmice nove sezone su eliminisali sa evropske scene porazima od kiparskog APOEL-a u kvalifikacijama za Ligu konferencije (sa po 1:2), a izgubili su i od Crvene zvezde (0:5) i od Partizana (0:2) u prvenstvu.

Pošto je sezonu 2008/09 proveo na klupi subotičkog Spartaka, Popović se otisnuo u inostrane vode, a najduže se zadržao u Japanu. Tamo je predvodio Tokio, Osaku, Oitu Trinitu, a u dva mandata bio šef stručnog štaba Mašide, u kojoj je poslednji put bio angažman. Jednu sezonu stručnjak iz Peći sedeo je na klupi tajlandskog Burirama, sa kojim je osvojio Liga kup, a po godinu dana trenirao je indijski Pune siti, austrijski Sankt Pelten i špansku Saragosu.


tagovi

FK VojvodinaRanko PopovićLjubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara