Mehdi Abdi Gara (©Reuters)
Mehdi Abdi Gara (©Reuters)

Iran: Granitni Persepolis grabi ka odbrani trona

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 10:37

Šampion u Teheranu dočekuje Gol Gohar u 25. kolu. Domaćin je primio samo 12 golova na 24 utakmice u prvenstvu ove azijske zemlje

Šest kola pre kraja šampionata Irana, Persepolis je ostao sam na čelu. Sepahan je kiksnuo prošle nedelje na gostovanju protiv Folada (0:0), pa velikan iz Teherana sada ima dva boda više od najvećeg rivala ove sezone.

Persepolis se u proteklom šampionatu prošetao do krune, ali u ovom Sepahan preti velikanu iz Teherana. Šampion danas (17.20) na svom stadionu Azadi u prestonici Irana ne bi trebalo da ima težak posao protiv Gol Gohara koji je na visokom šestom mestu, ali je u očajnoj formi. Gosti stižu na noge lideru posle čak tri poraza u prethodna četiri kola. Protiv vicešampiona Esteglala i Šakr Kodrua, Gol Gohar nije postigao pogodak.

Izabrane vesti

17.20: (1,53) Persepolis (3,50) Gol Gohar (7,00)

Persepolis ove sezone igra tvrde utakmice. Ne daje šampion mnogo golova, samo je postigao 32 na 24 utakmica, 10 manje od Sepahana. Tim iz Teherana odlikuje granitna odbrana koja prima pogodak na svakom drugom meču. Na 24 utakmica, mreža branioca krune se zatresla samo 12 puta.

Persepolis je u prošlom kolu jedva slomio otpor Mes Rafsanjana u gostima. Dobio je sa 1:0 golom Mehdija Abdija u 80. minutu. Prvi strelac šampiona ove sezone je Ahmad Nurolahi sa šest golova, Sejed Jalal Hoseini je postigao četiri. Jedini stranac u redovima Persepolisa je hrvatski golman Božidar Radošević.

17.20: (2,30) Saipa (2,90) Šakr Kodru (3,35)

Persepolis na svom terenu nema poraz ove sezone. Slavio je 10 puta i dva puta odigrao nerešeno. Mreža šampiona na njegovom stadionu se zatresla samo četiri puta. Tim iz Teherana ima 12 pobeda u nizu na svom terenu u svim takmičenjima. Pre desetak dana je stigao do pehara u Superkupu posle trijumfa nad Traktor Sazijem sa 1:0.

Gol Gahar ima po pet pobeda i poraza, uz dva remija na gostovanjima. Tri meča u nizu je šestoplasirani tim u elitnoj ligi Irana izgubio, a da nije postigao pogodak (gol-razlika 0:4). U prvom delu sezone Persepolis je razbio današnjeg rivala, dobio je u gostima sa 5:0. To je bila i najubedljivija pobeda ekipe iz Teherana u ovom prvenstvu.

16.45: (2,05) Traktor Sazi (3,00) Zob Ahan (3,80)

Zob Ahanu se smeši ispadanje iz najbolje lige. Trenutno je na pretposlednjem mestu, ali i dalje ima šanse da se spasi ponora. Nasaji i Saipa beže tri boda. Tim iz Isfahana danas (16.45) gostuje Traktor Saziju koji je bezbrižan na sredini tabele. Zob Ahan nema pobedu već tri meča.


tagovi

Azijasportsko klađenjeIranIran 1PersepolisZob AhanTraktor Sazi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara