Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)
Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)

Iran: Persepolis bez najboljeg strelca kreće u pohod na šestu vezanu krunu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 09:51

Persijan Gulf Pro liga: Velikan iz Teherana i ove sezone prvi favorit. Sepahan i Esteglal biće najveći rivali

Poslednjih godina dominacija Persepolisa u Iranu. Velikan iz Teherana ima pet uzastopnih titula, a danas (16.30) kreće u pohod na novu krunu protiv Folada. Najveće rivale imaće u Sepahanu i gradskom rivalu Esteglalu. U proteklom prvenstvu, šampion je imao ozbiljnog takmaca u Sepahanu iz Isfahana, koji je imao samo dva boda manje.

Najbolji iranski klub nije uspeo da stigne do duple krune. Kup Irana je otišao u ruke fudbalera Folada, današnjeg protivnika u prvom kolu Persijan Gulf Pro lige. Tokom dve sezone, tim iz prestonice Irana ostao je bez najboljeg strelca. Napadač Ahmad Nourolahi je pojačao Al Šabab iz Dubaija. Prošle sezone je postigao 10 golova, a imao je i četiri asistencije. Od bitnijih igrača, šampiona je napustio i Hosein Kanani koji je otišao u saudijski Al Ahli iz Džede.

Izabrane vesti

Dovedeno je pet pojačanja, četvorica iz domaćih klunova, dok se Reza Asadi vratio iz Evrope. Branio je boje austrijskog Sankt Peltena. Hamed Pakdel je stigao iz Aluminjum Araka, Sejed Alireza Ebrahimi je došao iz Gol Gohara, Al Nemeti iz Šakr Kodra, a Reza Dehgani iz Nasajija. Trener koji je doneo titulu prošle sezone, Jahija Golmohamadi, ostao je i drugi godinu na klupi velikana iz Teherana.

Persepolis ima samo jednog stranca. U pitanju je golman Božidar Radošević. Iskusni hrvatski čuvar mreže je prošle sezone bio u drugom planu. Prvi golman je bio Hamed Lak.

---------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------------------------

Šampion je u proteklom prvenstvu imao granitnu odbranu, koja je primila samo 14 golova na 30 utakmica. Folad je, takođe, imao odličnu sezonu. U šampionatu je osvojena šesto mesto, a osvajač Kupa Irana je ima odbranu koja je kapitulirala samo 18 puta.

Prošle sezone, Persepolis je u Teheranu pobedio današnjeg rivala sa 2:1, dok je u prvom meču bilo bez pogodaka. Neće biti lako crveno-belima da ostvari prvu pobedu na startu prvenstva. Folad nije osetio gorčinu poraza na svom terenu u proteklom šampionatu. Na 15 utakmica imao je devet trijumfa, dok su šest mečeva završeni bez pobednika. Osvajač Kupa Irana kod kuće je samo tri puta primio gol.

IRAN 1 – 1. KOLO

Utorak

Nasaji Mazandaran – Fajr Sepasi 1:0 (1:0)

Pejkan – NAFT 0:0

Šakr Kodru – Aluminijum Arak 0:0

Sepahan – Mes Rafsanjan 2:0 (1:0)

Sreda

Gol Gohar – Traktor Sazi 4:1 (4:0)

Esteglal – Havadar 1:0 (0:0)

Sanat Naft – Zob Ahan 0:1 (0:0)

Petak

16.30: (3,80) Folad (3,00) Persepolis (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Iran 1IranPersepolis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara