(©Reuters)
(©Reuters)

Iran: Persepolis kreće u poteru za Sepahanom

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 09:02

Persijska Gulf Pro liga: Iranski velikani gledaju u leđa prvom provincijskom šampionu

Dominirao je Persepolis prethodnih sezona, titula četiri godine nije napustila Teheran. Crvena armija je obogatila vitrine, poprilično ubedljivo je stizala do naslova prvaka i odvojila se od Esteglala, ljutog rivala, po broju šampionskih venaca. Ali, ove sezone neće ići sve tako glatko.

Persepolis, najtrofejniji iranski klub sa 13 šampionskih naslova, prepustio je lidersku poziciju u prošlom kolu. Remizirala je Crvena armija, remizirao je i Esteglal, a na prvo mesto izbio je prvi provincijski šampion – Sepahan. Žuta oluja nije oduvala Saipu, ali su olujni napadi bili dovoljno snažni za jedan gol u mreži domaćina i tri boda.

Izabrane vesti

Posle četiri sezone Persepolis je dobio ozbiljnog konkurenta za naslov prvaka. Moraće Crvena armija znatno više znoja da prolije kako bi stigla do pete vezane titule u persijskoj Gulf Pro ligi. Žuta armija je serijom od šest pobeda zakuvala u iranskom šampionati i preti da pomuti slavu Persepolisu.

16.20: (1.43) Persepolis (3.90) Mazandaran (8.00)

Iransko prvenstvo ušlo je u završnu trećinu, Sepahan ima dva boda više od Persepolisa i šest Esteglala. Od svih timova Sepahan je u najboljoj formi, a Persepolis je najduže neporažen. Ipak, Crvena armija daleko slabije igra na strani. Na dva poslednja gostovanja osvojila je samo po bod. U oviru 20. kola Gulf Pro lige, Persepolis će na Azadi stadionu ugostiti Mazandaran (16.20).

Crvena armija ogroman je favorit, pobedom bi se vratila na lidersku poziciju i prebacila lopticu u Sepahanovo dvorište. Mazandaran se nalazi u zoni ispadanja, drži pretposlednju poziciju, ali je u prethodne dve runde iranskog šampionata ostvario pobede i znatno popravio šanse da izbori opstanak u elitnom rangu.

Persepolis je u prošlosti umeo da se muči sa Mazandaranom, ali kao gost. Crvena armija je tri puta gostovala Mazandaranu i sva tri susreta završena su identičnim rezultatom – 1:1. Na Azadi stadionu druga se pesma peva. Persepolis je u oba puta slavio protiv današnjeg protivnika.

Iran je zatvoren zemlja, pa otuda ne čudi što strani igrači i treneri zaobilaze čak i one najveće klubove. Ekipe su mahom sastavljene od domaćih igrača, nije retkost ni da ceo tim čine Iranci. Za Persepolis brani Hrvat Božidar Radošević, ali ima ulogu rezervnog golmana. Radošević petu sezonu u nizu brani boje Persepolisa, a u regionu je branio za splitski Hajduk, Željezničar i Budućnost. Najzvučnije ime u Esteglalu, najvećem rivalu, je Hrvoje Milić. Hrvatski defanzivac je prošle sezone stigao u klub iz Teherana, a pre selidbe u Aziju bio je član Fjorentine, Napolija, Olimpijakosa, Hajduka iz Splita, Rostova, Krotonea...

IRAN 1 – 20. KOLO

Četvrtak

16.20: (1.43) Persepolis (3.90) Mazandaran (8.00)

Odloženo:

Sanat-Naft - Esteglal

***kvote su podložne promenama



tagovi

PersepolisIranAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara