Iskreni Nemanja Milunović: Zasitio sam se igranja u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.10.21. | 10:33

„Odlučio sam da odem u Alanju, klub koji raste“, poručio je iskusni defanzivac

Dolazak Aleksandra Dragovića ispostavio se kao jedan od najboljih poteza sportskog sektora i čelnika Crvene zvezde. Ali postoji mišljenje da bi, sasvim sigurno, klub sa Marakane imao najbolju odbranu u ovom veku da je Nemanja Milunović produžio ugovor sa crveno-belima.

Nekoliko meseci trajali su pregovori popularnog Đeda i Crvene zvezde, ali je na kraju Milunović odlučio, da kao slobodan igrač, pojača redove turske Alanje. I gledajući dešavanja u Turskoj – nije pogrešio. Bivši reprezentativac Srbije imao je nekoliko vanserijskih partija u tamošnjoj Superligi, upečatljivo je bilo izdanje i protiv Trabzona kada je nosio odbranu Alanje.

Izabrane vesti

O svemu tome Milunović je pričao u razgovoru za Sport Klub, dotakavši se i pregovora sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora.

Period u Crvenoj zvezdi je svakako najznačajniji deo moje karijere, ali osetio sam zasićenost, želeo promenu, novi izazov. Kada sam dobio poziv, raspitao sam se i i definitivno doneo pravu odluku. Došao sam u dobar klub, koji raste i ta ambicija me privukla. Imam i motiv da se ponovo dokazujem, jer ovde je svaka utakmica zahtevna i sve je na mnogo višem nivou. Svaka ekipa ima mnogo dobrih igrača, reprezentativaca sa svih strana sveta. Alanja je pred početak sezone dovela više od deset novih igrača i potrebno je vreme da se uigramo“, rekao je za Sport Klub Nemanja Milunović.

Naširoko je pričao o periodu u Crvenoj zvezdi. Kada je stigao u Ljutice Bogdana iz BATE-a nije opravdao očekivanja, ali je kod Dejana Stankovića postao ključni čovek odbrane i jedan od lidera tima.

„To je za sada najlepši deo moje karijere. Igranje za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Bio je to period velikih uspeha i odličnih rezultata. Jedino zbog čega žalim je poraz od Omonije. Imali smo sjajnu, složnu ekipu, hemiju, sve da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje, ali usledile su utakmice sa Milanom i to je nešto što se ne zaboravlja. Momci mi nedostaju. Čujem se sa svima. Imali smo sjajan odnos. Deluje mi i da je danas odlična atmosfera. To se vidi po rezultatima, nastupima ekipe. Pobedili su Ludogorec bez ključnih igrača, ali svi su pokazali da zaslužuju Zvezdin dres. Neka nastave tako“.

Alanja je trenutno u sjajnoj formi, u seriji je od pet mečeva bez poraza, a velike zasluge za dobre rezultate ima i iskusni defanzivac. U tom periodu ekipa je primila samo dva gola, uz pobedu protiv Galatasaraja u Istanbulu.

„Osnovna karakteristika lige je velika izjednačenost. Ako bih poredio srpsku i tursku ligu, individualni kvalitet igrača Zvezde i Partizana kod nas dolazi do izražaja. Ovde svaki klub ima bar trojicu, četvoricu dobrih igrača. Nema ekipe koja drastično odskače, što rezultati pokazuju. Pobeda nad Galatasarajem je plod dobre pripreme i hrabrog nastupa“.

Alanju vodi jedan od najboljih turskih štopera svih vremena Bulent Korkmaz.

„Kod prethodnog trenera imali smo problem. Sada se vidi ta štoperska disciplina. Korkmaz posvećuje pažnju detaljima. Mogu da ga uporedim sa Dejanom Stankovićem jer u svakom trenutku traži od igrača da budu koncentrisani, da prate igru, da taktički stoje dobro. Imamo odličan odnos, prija mi jer je igračka legenda i kao bivši defanzivac najbolje razume tu poziciju. Mnogo pridaje pažnje nekim taktičkim stvarima koje su za štopere bitne“. 


tagovi

Nemanja Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara