Davide Balardini (Reuters)
Davide Balardini (Reuters)

Iskusna italijanska njuška došla da zavede red u Sasuolu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 17:22

Neroverdi dali poverenje Davideu Balardiniju koji će imati zadatak da ih zadrži u Seriji A

Traje 11. sezona kako Sasuolo bez prestanka nastupa u Seriji A. Tamo ga je uveo i sjajno vodio Euzebio Di Frančesko, u međuvremenu kormilo preuzimala još nekolicina trenera, od kojih su dvojica, poput Di Frančeska vodili ekipu na preko sto utakmica. Dubok trag ostavio je Roberto De Zerbi, a njegov naslednik Alesio Dionizi je pre pet dana otpušten jer Neroverdima prvi put od ulaska u italijansku elitu 2013. godine ozbiljno gori pod nogama. A za akciju spasavanja sezone, ili jednostavno da bi se predupredilo eventualno ispadanje u Seriju B, angažovan je Davide Balardini.

Dakle, uprava klub odlučila se za iskusnu italijansku njušku iz društva onih koje ne garantuju spektakularnu i lepršavu igru, već koja bi mogla za kratko vreme da zavede red i od rezultatske anarhije napravi atmosferu u kojoj se osvaja dovoljno bodova da klub sezonu završi iznad crte. Zato je Sasuolo, inače vrlo tolerantan klub koji ne donosi brzoplete odluke sa promena trenera, 60-godišnjem stručnjaku dao ugovor do kraja sezone.

Izabrane vesti

Balardini se vratio trenerskom poslu nakon pola godine, a poslednji angažman ponudio mu je Kremoneze sredinom januara prošle godine. Ipak, sa pet pobeda, četiri remija i 11 poraza u poslednjih 20 utakmica sezone nije uspeo da zadrži tim iz Kremone u eliti. Počeo je aktuelnu sezonu u Seriji B, ali su mu se rukovodeći ljudi kluba zahvalili nakon svega jedne pobede u prvih pet kola.

Po vrednosti igračkog kadra, Sasuolo se nalazi na 11. mestu u Seriji A, ali rezultatski gledano je 18. i slabiji učinak imaju samo Kaljari i Salernitana. Ne bi bilo tako da Neroverdi nisu izgubili šest od poslednjih sedam utakmica. Ali Balardini će na raspolaganju imati vrlo korektan igrački kadar sa liderom Domenikom Berardijem za spasilačku misiju.

Interesantno, godinama unazad, a i na startu ove sezone, Sasuolo je potvrđivao epitet ubice velikana, kluba koji je neretko imao recept za uzimanje mere najvećima u Italiji. Za jedini prvenstveni poraz Intera u takmičarskoj 2023/24 zaslužan je upravo klub sa Mapei stadiona, tog septembra, pobeđen je i Juventus, ali su Neroverdi na novi trijumf čekali do novembra.

Poslednju pobedu zabeležili su još šestog januara, a prvu priliku za prekidanje košmarnog niza imaće u nedelju od 12.30 kada budu gostovali Veroni na Bentegodiju.


tagovi

sasuoloDavide Balardini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara