Valerijan Ismael (©Reuters)
Valerijan Ismael (©Reuters)

Ismael preporodio Orlove, Veghorst je bingo Bešiktaša, Pirlov košmar na startu sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 22:39

Superliga Turske: Crno-beli iz Istanbula u malom gradskom derbiju lako pobedili Karagumruk sa 4:1. Holanđanin nagovestio da će biti veliko pojačanje za giganta s Bosfora. Italijanski stručnjak bez boda posle dve utakmice

Posle očajne prošle sezone, sluti na renesansu Bešiktaša. Francuski stručnjak, nekadašnji trener LASK-a, Barnslija i VBA, Valerijan Ismael, preuzeo je crno-bele Orlove u finišu proteklog šampionata. Nije uspeo da izbori Evropu. Mnogo promena je bilo tokom leta u igračkom kadru i čini se da je renovirani tim mnogo bolji nego u prošlom prvenstvu Turske. Istanbulski velikan je odlično startovao u novoj Superligi, imo sedam bodova posle prva tri kola. U malom gradskom derbiju savladan je na Vodafon areni Karagumruk sa 4:1 (2:0) u poslednjem meču nedeljnog programa.

Italijanski stručnjak Andrea Pirlo nije se proslavio na klupi Juventusa u sezoni 2020/2021, a nije dobro počeo karijeru ni u timu iz Istanbula. Posle dve utakmice i dalje nula na kontu, čak osam primljenih pogodaka za 180 minuta, za tim za koji je prošle sezone igrao Aleksandar Pešić, sada napadač Crvene zvezde. Prošle nedelje ni prednost od 3:0 nije bila dovoljna za pobedu Bešiktašu u Alanji (3:3). Odbrana je ovog puta bila mnogo bolja, samo je jednom kapitulirala, dovoljno za tri boda.

Izabrane vesti

Holanđamn Vut Veghorst je briljirao u dresu Volfzburga u Bundesligi. Prošle godine je prešao u Barnli, ali nije se proslavio u timu koji je ispao iz Premijer lige. Postigao je samo dva gola na 20 mečeva u ekipi koji je vodio Šon Dajš.

20.45: (1,72) Fenerbahče (3,90) Adana Demir (4,70)

Ovog leta je stigo u redove crno-belih Orlova i na svakom meču Supelige Turske je zatresao mrežu. Posle Kajzerija i Alanje postigao je gol i protiv Karagumruka. U 17. minutu je odlično ispratio idealan centaršut Francuza Valentina Rozijea i glavom sa tri, četiri metra zakucao loptu u mrežu za veliku radost navijača turskog giganta.

Domaćin je bio dominantan u prvih 45 minuta. Nedugo posle vodećeg gola opet se zatresla mreža Karagurmuka, ali posle VAR intervencije je gol poništen. Ipak, u 34. minutu Francuz Kevin N’Kadu je posle asistencije Saliha Udžana postigao i drugoi gol za Bešiktaš. Samo što je počelo drugo poluvreme, utakmica je praktično rešana kada je napadač iz Demokratske Republike Kongo Džekson Muleka postigao gol posle kornera i centaršuta zemljaka Artura Masuake.

Pirlov tim se brzo vratio u igru. Senegalski napadač Mbaje Dijanj je smanjio tri minuta kasnije. Napadali su gosti, imali nekoliko solidnih prilika da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali domaća odbrana više nije kapitulirala.

Vut Veghorst je u 64. minutu zatresao mrežu gostiju, ali je domaćinu drugi put poništen pogodak posle gledanja VAR-a, takođe zbog ofsajda u kome se našao iskusni Lala. Tačku na ubedljiv trijumf Orlova stavio je asistent kod prvog gola Valentin Rozije, za konačnih 4:1 u poslednjem minutu meča.

Drugim trijumfom u sezoni Bešiktaš je najavio da bi ove godine mogao da bude konkurentan za titulu braniocu krune Trabzonu i gradskim rivalima, Fenerbahčeu i Galatasaraju.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------

TURSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Umranije - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Gomis 86/

Subota

Giresun - Kasimpaša 1:0 (1:0)

/Bajić 90/

Hataj - Gazijantep 1:2 (1:1)

/El Kabi 31 - Figueiredo 7, Jevtović 49/

Antalija - Trabzon 5:2 (2:1)

/Fernando 14, Rajt 40p, 90+8, Bajrakdar 81, 90+6 - Bardhi 45+5, 73/

Nedelja

Bašakšehir - Kajzeri 2:0 (1:0)

/Šadli 22, Ozgan 50/

Bešiktaš - Karagumruk 4:1 (2:0)

/Veghorst 17, N’Kadu 34, Muleka 50, Rozije 90 – Dijanj 53/

Ponedeljak

18.15: (3,70) Istanbul (3,40) Konja (2,05)

18.15: (2,40) Sivas (3,25) Alanja (3,05)

20.45: (1,72) Fenerbahče (3,90) Adana Demir (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KaragumrukBešiktašTurska 1Turska Super ligSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara