©Reuters
©Reuters

Ista adresa, isti broj, isti pritisak, Faraon je ponovo u Večnom gradu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 16:47

Stefan el Šaravi drugi put u karijeri zadužio dres Rome

Prošlo je godinu i po dana, a kao da nije ni minut. Stefan el Šaravi se vratio u Večni grad i obukao isti broj koji je prethodno tri sezone nosio u Romi. U glavnom gradu Italije se ništa nije promenio, i dalje su pod pritiskom i igrači i trener, Vučica i dalje luta u borbi za vrh italijanskog fudbala, a popularni Faraon bi trebalo da predstavlja jedno od pojačanja koje će njegovom novom-starom klubu pomoći u borbi za izlazak u Ligu šampiona.

El Šaravi je u prethodnom mandatu u dresu Đalorosa zabeležio 139 nastupa i postigao 40 golova. Na leto 2019. godine je otišao u Šangaj Šenhua za obeštećenje od 16.000.000 evra, a sada se vraća kao slobodan igrač, nakon što je posle šest meseci borbe izboksovao raskid ugovora u Kini.

Izabrane vesti

"Kada sam prvi put stigao u Rim, shvatio sam da je potrebno vrlo malo vremena da postanete deo njega. Kada sam odlazi, shvatio sam da on zauvek ostaje u vašem srcu. Jedva čekam da započnem borbu za dres", rekao El Šaravi na predstavljanju.

Povremeni reprezentativac Italije tokom karijere je nosio dres Đenove, Padove, Milana, Monaka, Rome i Šangaja, a sada se u Rim vraća u najboljim igračkim godinama, željan da ostavi još dublji trag.

"Svi znaju njegove osobine, ali malo ko zna koliko je bila snažna njegova želja da se vrati i bori za dres Đalorosa. Njegova volja i privrženost našem projektu učinilisu razliku i srećno smo što smo danas u prilici da ga dočekamo u Rimu", poručio je generalni sportski menadžer Rome, trenutno zadužen za sva tržišna dešavanja, Tijago Pinto.

El Šaravi se vraća u Romu tačno pet godina nakon svog prvog gola za Romu, postignutog u debitantskom nastupu protiv Frozinonea na Olimpiku. Od Faraona se očekuje da dodatno podigne efikasnost Romine navale. Iako nije klasičan špic, već bočni napadač, u sezonama 2016/2017. i 2018/2019. postizao je dvocifren broj pogodaka, pa nema sumnje da će predstavljati značajno pojačanje za Rimljane.

Kada se tek pojavio u italijanskom fudbalu, tačnije, kada ga je Milan kupio od Đenove na leto 2011. godine za 20.300.000 evra, predviđana mu je blistava budućnost. Ipak, opšti je utisak da nije uspeo da ispuni sav svoj potencijal, pa je sigurno motivisan da javnosti na Apeninima potvrdi klasu. Momak čiji je otac Egipćanin prošao je sve mlađe kategorije italijanske reprezentacije, a za seniorski tim Azura zabeležio je 28 utakmica i postigao osam golova.


tagovi

Stefan El ŠaraviZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara