Fudbaleri Sijetla (©Reuters)
Fudbaleri Sijetla (©Reuters)

Istorija! KONKAKAF Liga šampiona ima prvog pobednika iz SAD (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 06:41

Trofej Sijetlu posle ubedljivih 3:0 protiv Pumasa

Fudbal je poslednjih godina u ekspanziji u Sjedinjenim Američkim Državama, a posle pobede Sijetl Saundersa nad meksičkom Pumasom u finalu KONKAKAF Lige šampiona - interesovanje za "sokerom" sigurno će dodatno porasti.

Prvi put od kada je 2008. promenjen sistem takmičenja, neki tim iz SAD postao je šampion Severne i Srednje Amerike i Kariba, pošto je Sijetl posle 2:2 u Meksiko Sitiju pred svojim navijačima savladao Pumas 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

Pred krcatim tribinama Lumen filda (zvanično 68.741 gledalaca) veliku pobedu svom timu doneli su Peruanac Raul Ruidijaz i Urugvajac Nikolas Lodeiro. Njih dvojica su i prve zvezde Sijetla, a u ovom finalu ravnopravno su podelili zasluge.

Lodeiro je bio dvostruki strelac u prvom meču, a Ruidijaz u drugom (45. i 80. minut), da bi potom kada je sve već bilo rešeno, u 88. minutu, Urugvajac još jednom pogodio.

Prvi gol bio je plod sreće, pošto se lopta odbila od jednog igrača meksičkog tima i prevarila golmana. Drugi je nagrada za odličnu timsku igru i lepo organizovan kontranapad, a treći ponovo sreća, pošto se lopta od stative odbila do egzekutora.

Pre pomenute reorganizacije 2008. godine Amerikanci su imali svoje šampione dvaput. Bili su to Di Si Junajted 1998. i Los Anđeles Galaksi 2000. godine. Od kada je Kup šampiona postao Liga šampiona, računajući i ovogodišnje izdanje, američki klubovi triput su igrali u finalu, ali za razliku od Sijetla, Real Solt Lejk 2011. i Los Anđeles 2020. nisu bili uspešni.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – FINALE (REVANŠ)

Četvrtak

Sijetl - Unam Pumas 3:0 (1:0) /prvi meč 2:2/

/Ruidijaz 45, 80, Lodeiro 88/


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara