Slavlje fudbalera Novog Pazara (Star Sport)
Slavlje fudbalera Novog Pazara (Star Sport)

Istorija! Novi Pazar lider Mozzart Bet Superlige, Radnički sedma recka Gaćinovićeve kaznene ekspedicije

Vreme čitanja: 5min | pon. 05.09.22. | 18:02

Neverovatno je šta rade Pazarci koji će u sledećem kolu u direktnom duelu sa Crvenom zvezdom pokušati da sačuvaju prvu poziciju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Pazarski mlin nastavlja da melje. Četa trenera Vladimira Gaćinovića je na gostovanju u srcu Šumadije upisala svoj sedmi uzastopni trijumf i Crvenoj zvezdi otela čelnu poziciju na tabeli Mozzart Superlige Srbije – 3:1 (1:1). Da stvari budu još zanimljivije, kaznena ekspedicija Vladimira Gaćinovića će baš u sledećem kolu protiv šampiona Srbije na svojoj Džazkoin areni braniti nezapamćenim nizom izvojevano čelo tabele.

Izabrane vesti

Pritom su Pazarci ispisali istoriju i prvi put otkako klub postoji došli u situaciju da im čitav karavan u srpskoj eliti gleda u leđa!

Preko 2 000 gledalaca na stadionu „Čika Dača“ moglo je da uživa u jednoj borbenoj i dinamičnoj fudbalskoj predstavi, u kojoj su viđena dva kaznena udarca, jedno isključenje i prelep pogodak Nikole Bogdanovskog, za potvrdu trijumfa pazarskih Plavih.

Kragujevčani su platili ceh lošeg ulaska u utakmicu, s obzirom da su od 16. minuta bili prinuđeni da sa igračem manje jure gol zaostatka. Mada su uspeli da dođu do rezultatskog egala u samom finišu prvog poluvremena, nisu imali dovoljno snage da izdrže jak tempo igre pazarskog tima u nastavku susreta, tako da su na kraju morali da se pomire sa trećim uzastopnim porazom, ukupno petim u sezoni.

Obe ekipe su na današnji megdan izašle u oslabljenim sastavima. Strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović nije mogao da računa na povređenog Dušana Cvetinovića, kao ni na novajliju Marka Šimića, koji još nije dobio neophodan sertifikat iz Indonezije, dok je još uvek nedovoljno oporavljeni Miloš Vidović počeo utakmicu na klupi. Na drugoj strani, Pazarci su u prestonicu Šumadije doputovali bez svog najboljeg strelca Andrije Majdevca i Bojice Nikčevića.

Dosta konfuzije u redovima kragujevačkog tima u uvodnim minutima susreta. Mijić je u dva-tri navrata stavljao na kušnju odbranu Crvenih na samom početku meča, da bi u 11. minutu Nikola Bogdanovski iskoristio svoju brzinu da umakne Filipu Ivanoviću, koji ga ruši sa leđa i dobija isprva žuti karton, koji je posle konsultacija sa VAR sobom preimenovan u crveni. S obzirom da je prekršaj načinjen u kaznenom prostoru Radničkog 1923, Pazarci su tako dobili priliku da sa „bele tačke“ dođu do vođstva. Iako je čuvar mreže Kragujevčana Stojan Leković prozreo nameru Seada Islamovića, ipak nije uspeo da zaustavi njegov udarac sa jedanaest metara.

Brojčani i rezultatski zaostatak nije obeshrabrio Šumadince, koji su posle početnog šoka vrlo brzo uspeli da se konsoliduju i . Prvo je Ubiparip u 34. minutu tukao iskosa sa leve strane pravo u Kljajića, da bi se samo tri minuta kasnije Stoiljković našao u kolosalnoj šansi za postizanje pogotka, ali je njegov udarac na samoj gol liniji zaustavio Joksimović. Bunili su se Crveni u toj situaciji, sugerisali da je štoper Novog Pazara igrao rukom, ali je sudija Delibašić samo odmahnuo rukom i pokazao da se meč nastavi.

Usledila je prilično burna završnica prvog poluvremena. Najpre je Bogdanovski još jednom umakao odbrani Radničkog 1923, ali nije uspeo da savlada Lekovića, da bi samo par minuta kasnije Damjan Krajišnik propostio veliku priliku da donese izjednačenje domaćem timu, budući da je neometan sa šest metara šutirao pored gola. Nekadašnji fudbaler Metalca se nepun minut kasnije iskupio za ovaj veliki promašaj, kada je iznudio jedanaesteac za svoj tim, koji je u pogodak pretvorio Nemanja Tomić.

Petnaestominutni boravak u svlačionici nije ohladio igrače jednog i drugog tima. Već na samom startu drugog poluvremena visoki Rubežić je posle kornera uzdrmao okvir gola kragujevačkog tima i najavio novu ofanzivu pazarskih Plavih. Usledio je solidan pokušaj glavom rezerviste Nenada Gavrića u 54. minutu, kao uvertira za ono što će se dogoditi samo tri minuta kasnije. Ponovo je Gavrić bio u glavnoj ulozi, sjajnim klizećim startom je oduzeo loptu Nikoli Vlajkoviću, a potom idealno uposlio novajliju Slobodana Stanojlovića, koji već na svom debiju u dresu Novog Pazara uspeva da se upiše u strelce.

Nepun minut kasnije novo uzbuđenje pred golom domaćina. Lončar je uputio sjajan udarac pod prečku, koji je Leković vrhovima prstiju skrenuo u korner. Ipak, golmanu Radničkog 1923 nije bilo spasa u 63. minutu nakon pravog projektila Nikole Bogdanovskog sa ruba šesnasterca. Mogao je Bogdanovski u 75. minutu da uveća svoj golgeterski konto, ali je ovoga puta iz slične pozicije tukao preko gola.

Malo je falilo da u 79. minutu vidimo i treći kazneni udarac na današnjoj utakmici. Milutin Vidosavljević je oboren u kaznenom prostoru Novog Pazara, nakon čega je sudija Delibašić na „belu tačku“, ali je posle konsultacije sa kolegama iz VAR sobe odlučio da preinači prvobitnu odluku.

Na kraju, sigurna pobeda pazarskih Plavih, koji su sada preuzeli čelnu poziciju na prvenstvenoj tabeli od branioca titule Crvene zvezde, dok su Kragujevčani produžili seriju poraza i nastavili poniranje na tabeli.

RADNIČKI 1923 – NOVI PAZAR 1:3 (1:1)

Tomić u 45+2 (jedanaesterac)/Islamović 16 (jedanaesterac), Stanojlović 57, Bogdanovski 63

KRAGUJEVAC

Stadion: „Čika Dača“

Gledalaca: 2 500.

Sudija: Marko Delibašić (Vrbas)

Crveni karton: Ivanović (Radnički 1923) u 14. minutu


RADNIČKI 1923 (3-4-3): Leković 5,5 – Ivanović 5, Kovačević 5,5, Miličić 5,5 – Vlajković 5, Krajišnik 6 (od 86. Milojević -), Srnić 5,5 (od 71. Brnović -), Stoiljković 5,5 – Varjačić 5,5 (od 46. Zorić 5,5), Ubiparip 5,5 (od 65. Maksimović 5,5), Tomić 6,5 (od 65. Vidosavljević 5,5).


NOVI PAZAR (4-1-4-1): Kljajić 6 – Pešukić 5,5, Rubežić 6, Joksimović 6, Jović 6 (od 84. Zimonjić -) – Alić 6 (od 46. Stanojlović 7) – Bogdanovski 7,5 (od 84. Mujezinović -), Lončar 6,5, Mijić 6,5 (od 79. Kiković -), Islamović 7 – Ratković 5,5 (od 46. Gavrić 7).

Igrač utakmice: Nikola Bogdanovski (Novi Pazar)


MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

Subota

Radnički Niš - Mladost NS 1:1 (1:1)

/Štulić 34 - Radulović 38/

Spartak - Napredak 1:2 (0:1)

/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 64/

Nedelja

Kolubara - Partizan 1:5 (1:4)

/Milojević 8 - Rikardo 2, 18, 39, Natho 32, Menig 52/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:0)

/Čumić 60, 92 - Burmaz 69/

Crvena zvezda - TSC 1:1 (1:1)

/Ilić 45+2 - Jovanović 42/

Ponedeljak

Radnički - Novi Pazar 1:3 (1:1)

/Tomić 45+4 - Islamović 16, Stanojlović 57, Bogdanoski 63/

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara