Hari Kejn (Foto: Reuters)
Hari Kejn (Foto: Reuters)

Istorija u Brajtonu: Hari Kejn - najnepoželjniji gost Premijer lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 22:36

Totenhem slavio na stadionu Galebova, a kapiten engleske reprezentacije se zlatnim slovima upisao u anale elitnog ranga

Gde je Hari Kejn, tu su golovi. Napadač Totenhema zapečatio je sudbinu Brajtona na Ameks stadionu i ispisao istoriju Premijer lige. Postigao je 95. pogodak na gostovanjima u elitnom rangu engleskog fudbala i od Vejna Runija preuzeo titulu najnepoželjnijeg gosta Premijer lige. Pevci su tukli Galebove, naneli im šesti vezani poraz u prvenstvu i nastavili borbu za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona - 2:0 (1:0).

Dugo je četa Grejema Potera važila za najprijatnije iznenađenje lige, ali u poslednje vreme ne može da se sastavi. Crnu seriju nije uspela da prekine ni protiv izabranika Antonija Kontea. Napravila je ipak dovoljnu zalihu dobrim igrama u prvom delu sezone, pa ne mora da brine za opstanak - još. Sa 33 boda sedi na 13. mestu, ima 11 više od Votforda koji je prvi ispod crte.

Izabrane vesti

Sparsi su sa druge strane skočili na sedmo mesto, imaju dva boda manje od petoplasiranog Junajteda i makar tri od Arsenala. Trgli su se posle poraza na Old Trafordu (2:3) i upisali treću pobedu u poslednja četiri kola.

Prilično izjednačen meč na primorju, gosti su imali i malo sreće, ali i neumoljivog Kejna. Dugo je domaćin dobijao bitku na sredini terena, preživeo kiks golmana Sančeza u prvim minutima, ali kada je probio led Totenhem je uspostavio kontrolu. Strpljivo se branio i čekao priliku da napadne iz kontri, u dva poteza je početkom drugog poluvremena duplirao prednost i do kraja je bez većih problema sačuvao. Napadi Brajtona mahom su bili jalovi, nedostajalo je oštrine, ali i prave egzekucije Poterovim pulenima, pa su po šesti put zaredom morali da potpišu kapitulaciju.

Interesantan je i podatak da je Kejn, kada se pogledaju sva takmičenja, postigao isti broj golova za Sparse kod kuće i na strani - po 121. Večeras je došao do broje od 243 pogotka u dresu tima iz Severnog Londona, a jednom je mrežu tresao na neutralnom terenu.

Igrao se peti minut kada su gosti imali veliku priliku da stignu do prednosti. Previše je opušten sa loptom u nogama bio čuvar mreže Brajtona Sančez, dok je prema njemu u punom sprintu trčao Kejn. Na kraju je uspeo i da izblokira njegov pokušaj pasa, izbio sam pred prazan gol, ali mu je lopta otišla previše u stranu, pa je iz nezgodnog ugla neprecizno šutirao. Izvukao se mladi Španac.

Pokušavao je Brajton u nastavku da stigne do prednosti, imao nekoliko solidnih situacija, ali nije bio dovoljno konkretan. Mora se odati priznanje i Konteovoj ekipi, koja se disciplinovano branila. Igrao se 37. minut kada je na povratni pas Sona šut sa ivice kaznenog prostora rešio da okuša Kuluševski. Tukao je snažno po zemlji, a lopta je na putu ka golu pogodila Kristijana Romera, promenila pravac i odsela u mreži nemoćnog Sančeza. Gol je na kraju i pripisan argentinskog defanzivcu.

Imao je švedski reprezentativac još jednu veliku šansu do odlaska na odmor, izbio je sam pred golmana Galebova, ali je Sančez pravovremeno istrčao, skratio mu ugao i na kraju odbranio pokušaj bivšeg krila Juventusa.

Po povratku sa pauze, posle 12 minuta igre, Bentakur šalje loptu u prostor ka Kejnu, ovaj beži odbrani domaćina i potom rutinski trese mrežu za 2:0 i istoriju. Gledao se snimak zbog sumnje da je napadač Totenhema bio u ofsajdu, ali se ispostavilo da nije bio u nedozvoljnoj poziciji, te je pogodak za anale priznat. Neverovatan je podatak da je Kejn 95. gol na strani postigao na svom 139. gostovanju. Preskočio je Runija, kojem je za 94 pogotka bilo potrebno 243 utakmica van stadiona tima čije je boje branio.

Do kraja su Sparsi imali još par prilika da slave i ubedljivije, ali je Robert Sančez dva puta zaustavio zemljaka Serhija Regilona, dok je Kejn u 88. minutu iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

Brajton - Totenhem 0:2 (0:1)

/Romero 37, Kejn 57/

Arsenal - Liverpul U TOKU

Četvrtak

20.45: (2,50) Everton (3,30) Njukasl (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemBrajtonHari KejnDejan KuluševskiKristijan Romero

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara