Erling Haland (©Nike)
Erling Haland (©Nike)

Istorijski ugovor za norveškog terminatora: Halandu od Najkija više nego od Sitija

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 11:34

Nakon nešto više od godinu dana vedeta mančesterskog tima ponovo sarađuje sa američkim proizvođačem sportske opreme

Da nije samo terminator na terenu već i ozbiljan mamac za najbogatije svetske kompanije Erling Haland pokazuje svakim novim potezom, a danas stiže još jedna potvrda. Engleski mediji prenose da je strelac 42 gola u svim takmičenjima ove sezone, potpisao desetogodišnji ugovor sa Najkijem po kom će inkasirati 227.000.000 evra, ili 22.700.000 godišnje.

Haland i Najki imaju dugogodišnju zajedničku istoriju jer je plavokosi golgeter, rođen u Lidsu, prvi sponzorski ugovor potpisao još sa 14 godina upravo sa pomenutom kompanijom. Saradnja je prekinuta u januaru 2022. godine, ispostaviće se ne zadugo, jer je nakon kratkog nastupanja u opremi Pume i Adidasa ponovo odlučio da se stavi u kopačke proizvođača koji ga je sponzorisao u periodu dok je još tražio punu afirmaciju.

Izabrane vesti

Mediji u Engleskoj prenose da je dodatan razlog zbog kog se Haland odlučio na ovaj korak taj što je njegov idol iz detinjstva Ronaldo Luis Nazario de Lima na vrhuncu karijere nosio opremu renomiranog brenda sportske opreme.

Na ovaj način Haland će od sponzorstva sa Najkijem zarađivati i više no od samog ugovora sa Mančester Sitijem po kome mu od prošle godine pripada 19.500.000 funti godišnje, što je oko 22.300.000 evra.

Na ovaj način Najki je na listu superstarova koje sponzoriše pridodao još jedno ime, jer već od ranije sarađuje sa igračima poput Kristijana Ronalda, Kilijana Mbapea, Harija Kejna, Kevina de Brujnea i Markusa Rašforda, ali i sa nekim od najboljih fudbalerki sveta: Aleksijom Puteljas, Adom Hegerberg, Megan Rapino, Sem Ker i Lijom Vilijamson.

Sam fudbalski krem za Najki. Da pokaže da je na vrhu.



tagovi

Erling HalandNajki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara