Sergej Milinković Savić i Ante Rebić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić i Ante Rebić (©Reuters)

Italija na nogama: Lacio preti Milanu, Napoli gura Juve iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | pon. 26.04.21. | 14:16

I to na gostovanju kod Torina

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večeras su na stolu veoma važni bodovi u Seriji A, kako u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona tako i za opstanak. Lacio pokušava da uhvati zadnji voz protiv Milana za Ligu šampiona dok Rosoneri žele da izbegnu vrtlog u kome bi mogli da ostanu bez toliko željenog povratka u najprestižnije takmičenje. Na stadionu Grande Torino, domaćin želi da nastavi pozitivan niz, na poslednja četiri meča Granate su osvojile osam bodova i nalaze se na korak od zone spasa. Napoli bi u slučaju pobede i poraza Milana na Olimpikku mogao da se nađe na koti od 66 bodova sa Rosonerima i Juventusom.

Izabrane vesti

LACIO – MILAN (20.45)

Utakmica između Lacija i Milana ima gotovo miris majstorice za jedno mesto u Ligi šampiona. Za Lacio bi poraz značio kraj nadanja u povratak u najprestižnije evropsko takmičenje dok bi Milan sa eventualnim padom na Olimpiku definitivno napravio od gotovog veresiju budući da bi onda imao isti broj bodova kao i Juventus, eventualno i Napoli, a možda i samo dva više od Lacija (pod uslovom da utakmica Lacio – Torino bude registrovana sa službenih 3:0 ili da Nebeskoplavi pobede Granate).

Milan je pobedio Lacijale na dva poslednja dvoboja. Da bi pronašli seriju od tri pobede Rosonera nad Nebeskoplavima moramo da se vratimo 12 godina unazad. Istovremeno, Milan već devet godina redovno postiže golove protiv Lacija, bez obzira da li se igra na Olimpiku ili San Siru. Kada smo već kod golova, na terenu ćemo imati dvojicu igrača sa “vrelim” stopalom u duelima Rimljana i Milaneza: Čiro Imobile je postigao šest golova na 12 mečeva protiv Milana, a Frank Kesi je čak tri puta zatresao mrežu Laciju na šest susreta u kojima je nosio dres Rosonera. Prosek koji nije za potcenjivanja budući da se radi o igraču veznog reda.

(2,45) Lacio (3,35) Milan (2,90)

Treba napomenuti i da je Lacio nanizao deset pobeda na svom terenu. Samo je Inter bio bolji od momaka Simonea Inzagija sa 13 vezanih trijumfa. S druge strane Milan igra mnogo bolje u gostima nego na svom terenu o čemu svedoči impresivan skor: 13 pobeda i po jedan remi i poraz. Slaba tačka u u timu Stefana Piolija su prekidi, odnosno korneri: Đanluiđi Donaruma je čak osam puta kapitulirao u ovoj sezoni posle udaraca iz ugla.

Na klupu Lacija se vraća trener Simone Inzagi koji je preležao kovid-19. Zajedno s njim ćemo od prvog minuta, posle dužeg vremena, videti kapitena Senada Lulića. Uprkos bledoj formi, Lukaš Lejva ostaje prvi izbor Inzagija na sredini terena. Koliko je večerašnji meč važan za Lacio govori i podatak da je juče u Formelo došao gazda kluba Klaudio Lotito i da je razgovarao sa igračima i stručnim štabom.

U Laciju najviše očekuju od Sergeja Milinkovića Savića i Imobilea budući da Luis Alberto igra sa povređenim zglobom već nekoliko nedelja, a Hoakim Korea nije igrač koji garantuje kontinuitet. Imobile je u prošloj sezoni na poslednjih pet mečeva postigao sedam golova, ako bude ponovio taj učinak, šanse Lacija da se vrati u Ligu šampiona neće biti zanemarljive.


Milan je stigao u Večni grad bez Zlatana Ibrahimovića i trener Stefano Pioli je rešen da pruži šansu Mariju Mandžukiću pošto se potvrdilo da Rafael Leao ne može da igra u ulozi prvog špica. Ohrabrujuća vest za Piolija je povratak startera u tim Tea Ernandeza, Davidea Kalabrije i Ismaela Benasera koji su imali problema sa povredama. Razlog za brigu u redovima Rosonera budi Fikajo Tomori. Defanzivac na pozajmici iz Čelsija, nije baš fit i moraće da stisne zube za večerašnji duel.

LACIO 3-5-2: Rejna – Marušić. Ačerbi, Radu – Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Lulić – Korea, Imobile

MILAN 4-2-3-1: Donaruma – Kalabrija, Kjaer, Tomori, Ernanedez – Kesi, Benaser – Salemakers – Čalhanoglu – Rebić - Mandžukić

TORINO – NAPOLI (18.30)

Torino i Napoli se nalaze u odličnoj formi. Oba tima su napravila značajne korake u ostvarivanju ciljeva u poslednjih par kola, ali su uvek daleko od potpune realizacije, Pobeda Kaljarija nad Romom komplikuje planove Torina, dok Napoli mora da pobedi večeras kako bi uhvatio priljučak sa Juventusom, Milanom i Atalantom.

Torino je poslednji put pobedio Napoli pre šest godina, ali je na poslednjih šest mečeva sa Napolijem uspeo četiri puta da izbegne poraz. Sa Davideom Nikolom na klupi Torino je duplirao prosek bodova po utakmici u odnosu na period sa Đampaolom: od 0,7 na 1,4. Na poslednja četiri meča Torino je uknjižio osam bodova, a takođe je na prethodne tri utakmice na svom stadionu zabeležio dve pobede (Sasuolo i Roma) i jedan remi (Juventus). Napoli je u poslednja dva meseca izgubio samo jedan meč i to upravo u Torinu, ali protiv Juventusa.

(3,80) Torino (3,45) Napoli (2,00)

Torino ima sve igrače na raspolaganju pošto golman Salvatore Sirigu nije više pozitivan na kovid-19 i po svoj prilici će zauzati svoje mesto na golu, mada Vanja Milinković Savić ima još neke šanse da se i večeras pojavi u startnoj postavi. Saša Lukić bi trebalo da počne meč na klupi, baš kao i Nikola Maksimović na drugoj strani budući da je Amir Rahmani u prednosti da igra pored Kalidua Kulibalija. Podsetimo, Kostas Manolas ne može da igra zbog kartona.

TORINO 3-5-2: Sirigu – Ico, Enkulu, Bremer – Singo, Rinkon, Mandragora, Verdi, Ansaldi – Sanabrija, Beloti

NAPOLI 4-2-3-1: Meret – Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Mario Rui – Fabijan Ruiz, Deme – Politano, Zjelinski, Insinje – Osimhen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara