Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Italijano veruje u Jovića: Poseduje karakteristike punokrvnog napadača, moramo izvući maksimum iz njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 19:24

“Kada promašujete i neodlučni ste, gubite na samopouzdanju. Nedostaje mu gol”, kaže trener Fjorentine

Imao je Luka Jović u Firenci start iz snova, predstavio se navijačima na Artemio Frankiju golom protiv Kremonezea i činilo se da tada da im neće biti potrebno više od nekoliko dana da zaborave na Dušana Vlahovića. A, pate otkako je otišao u Juventus i ujeo ih za srce. Zagolicao im je maštu Luka Jović na premijeri, ali to je bilo sve. Za sada.

Zapao je srpski napad u golgetersku krizu, promašio je i penal u duelu sa Juventusom i propustio šansu da se iskupi i zamaskira slabije partije nakon debija. Traži se Luka Jović u Firenci, pokušava da pronađe formu iz perioda kada je noseći dres frankfurtskog Ajntrahta bio strah i trepet za golmane u Bundesligi, i što je najvažnije – ima podršku Vinčenca Italijana.

Izabrane vesti

Veruje trener Fjorentine da će proraditi srpski reprezentativac, da će mu se odužiti golovima i da u njemu čuči neverovatan centarfor, “punokrvni” napadač.

Pokazao je da ima sve karakteristike koje poseduju ‘punokrvni’ napadači. Ima 24 godine, a ne 35. Mlad je, temperamentan, i mentalno ima prostora za napredak. Mora ponovo da bude odlučan, da povrati volju. Dobro je počeo, sad pronađe osmeh koji se zagubio vremenom, a napadači moraju da ga imaju. Nedostaje mu gol. Kada promašujete i neodlučni ste, gubite na samopouzdanju. On sve ima da bude odličan centarfor. Treba da se potrudi, a mi da ga stavimo u poziciju da izvlačimo maksimum iz njega”, prokomentarisao je Vinčenco Italijano dosadašnje nastupe Luke Jovića pred duel sa Atalantom.

Ne stižu kritike samo na račun Luke Jovića. Izložen je ceo tim, jer Fjorentina igra jako loše na gostovanjima. Van Artemio Frankija uzela je bod jedino Empoliju. Koliko-toliko u Firenci se raspoloženje popravilo pred reprezentativnu pauzu posle trijumfa nad nad Veronom, ali svestan je i strateg Viole da je neophodan iskorak na gostovanjima, a Atalanta baš i nije tim za “vađenje”.

Možemo da se poboljšamo, da napredujemo, ali treba imati u vidu i da smo po brojnim parametrima među prvima. Prošle godine smo imali neverovatne rezultate, treba da se konsolidujemo i radimo na pronalaženju cilja, to je sve što nam je potrebno. Imamo dosta prostora za napredak i unapređenje igre”.

Propustio je Nikola Milenković reprezentativno okupljanje, ostao je u Firenci kako bi zalečio povredu mišića koju je zaradio na meču sa Juventusom i vratio se u trenažni proces.

Ekipa je uobičajeno radila tokom reprezentativne pauze. Milenković je počeo da radi sa grupom, nije se u potpunosti oporavio, ali jeste dovoljno da bi počeo sa treninzima. Uspeo je da dovede kondiciju na zavidan nivo. Videćemo pred utakmicu ko će igrati, ko biti u konkurenciji za sastav… Utakmica sa Atalantom će biti veoma teška, u odličnoj je formi. Pobeda nad Veronom unela je mir u svlačionicu, lakše i lepše bilo je za rad za vreme pauze”, podvukao je Vinčenco Italijano.


tagovi

FjorentinaVinčenco ItalijanoLuka JovićNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara