Đenaro Gatuzo namršten na treningu Olimpika (©AFP)
Đenaro Gatuzo namršten na treningu Olimpika (©AFP)

Italijanski general preti „streljanjem“: Probao sam da budem miran, ali samo sam gubio vreme...

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 14:15

Vrela atmosfera u Marselju i veoma nervozni Đenaro Gatuzo pred susret Olimpika i Meca

Vruć temperament je nešto što je oduvek krasilo jug Francuske. Svestan je toga bio i Đenaro Gatuzo prošle godine kada je prihvatio ponudu Olimpika iz Marselja, zato je želeo da proba da promeni sebe i da ne dodaje ulje na raspaljenu vatru. Međutim, posle nekoliko meseci i serije loših rezultata 46-godišnji Italijan je bacio jastuk za meditaciju i mirišljave sveće kroz prozor, uzeo motku u ruke i zapretio ozbiljno svojim fudbalerima. „Ili ćete se truditi, ili letite iz tima“, poruka je Olimpikovog stratega pred susret sa Mecom (petak, 21).

Uveravao je Gatuzo novinare da nije želeo da bude previše strog u Francuskoj, da je probao da promeni svoj pristup u odnosu na onaj koji je imao dok je bio trener Milana i Napolija. Međutim, posle četiri uzastopne utakmice u prvenstvu bez pobede (remiji sa Monpeljeom, Strazburom i Monakom, pa poraz u derbiju od Liona) promeniće pristup.

Izabrane vesti

U januaru je Marselj eliminisan i iz Kupa Francuske. Posle penala je bio bolji Ren u šesnaestini finala, čisto da još malo iziritira Gatuza.

U Napulju i Milanu, ako igrač nije trenirao kako treba, izbacio bih ga iz grupe. U Marselju sam sam sebi obećao da ću da budem mirniji. Znam da je u ovom gradu atmosfera veoma vruća i da, ako budem izbacio igrača sa treninga, ljudi će imati brojna pitanja. Pogrešio sam, ali to je deo našeg puta. Želeo sam da napredujemo, ali samo sam gubio vreme… Moram da budem dosledan sebi“, kazao je Gatuzo na konferenciji za medije posle poraza od Liona.


21.00: (1,42) Olimpik Marselj (4,40) Mec (8,00)


Na sledećem obraćanju javnosti nije pokazao znakove da žali zbog izrečenog.

Rekao sam već da je ovo zahtevan klub. Moramo i mi da imamo visoke zahteve. Na meni je sva odgovornost i ne želim da imam nikakve izgovore. Ne mislim da treba da pričamo o sreći i tome da li smo je imali ili ne. Činjenica je da niko nije dominirao protiv nas otkad sam ovde. Međutim, nešto je uvek nedostajalo. Kada primite gol u 90. minutu, kada ne koristite čiste gol prilike, kada loše centrirate iako nema nikoga oko vas… To su detalji u kojima očekujem više od svojih igrača. Možda sam i ja morao da im pružim više. Neću da pričam o povređenim igračima, previše je lako upasti u tu zamku i njih koristiti kao izgovor. Imamo fudbalere koji su sposobni da igraju na najvišem nivou, iskusne igrače, reprezentativce. Ubeđen sam da mogu da pruže mnogo više nego do sada“, uverava Gatuzo.

Olimpik meč 21. kola sa Mecom dočekuje na osmoj poziciji, sa samo 29 osvojenih bodova. Sada već ozbiljno gubi korak za četvrtom pozicijom, koja vodi u Ligu šampiona. Lil i Monako mu beže po šest bodova, Lans tri, a Rems jedan.

Protiv Meca na Velodromu sve osim pobede Gatuzovog tima bi bila katastrofa. Gosti su u seriji od sedam uzastopnih poraza, ekipa su koja je potpuno izgubila samopouzdanje i nije uspevala da ugrozi ni mnogo bolje timove od Olimpika.

Međutim, Marselj nije uspeo da je savlada u prvom susretu u sezoni. Iako je prvi poveo, Mec je u periodu od 65. do 71. minuta preokrenuo na 2:1, pa je na kraju gol Vitinje bio dovoljan samo za bod – 2:2. Nedugo posle tog kiksa Olimpik je i smenio tadašnjeg trenera Marselina Garsiju, kojeg je zamenio Gatuzo.


------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


FRANCUSKA 1 – 21. KOLO

Petak

21.00: (1,42) Olimpik Marselj (4,40) Mec (8,00)

Subota

17.00: (1,67) Lans (3,80) Strazbur (6,00)

21.00: (1,55) PSŽ (4,10) Lil (6,00)

Nedelja

13.00: (3,50) Avr (3,35) Ren (2,25)

15.00: (3,80) Klermon (3,35) Brest (2,15)

15.00: (3,70) Lorijan (3,50) Rems (2,15)

15.00: (2,25) Tuluz (3,45) Nant (3,45)

17.05: (2,95) Monpelje (3,35) Olimpik Lion (2,40)

20.45: (2,35) Nica (3,40) Monako (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Olimpik MarseljMecĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara