©AFP
©AFP

Italijanski 'teškaši' kreću u licitaciju za Lukića: Početna cena je 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 09:41

Kako piše današnji Tutosport, za odličnog vezistu su zainteresovani Roma, Lacio i Inter. Uprava Bikova je takođe spremna da ga proda

Saša Lukić (26), baš kao i većina srpskih reprezentativaca, nije zablistao na Mundijalu u Kataru, ali to naravno nije poništilo njegov ogroman igrački uspon na Apeninima. U poslednje dve godine je jedan od najvažnijih igrača Torina, a sve to su dobro ispratili ozbiljni italijanski klubovi, koji bi ga već ove zime rado videli u svojim redovima.

Kako piše današnji Tutosport, za odličnog vezistu su zainteresovani Roma, Lacio i Inter. Uprava Bikova je takođe spremna da ga proda, a isti izvor navodi da licitacija kreće sa početnom cenom od 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Tuto podseća na neprijatnu situaciju pred početak sezone, kada se Lukić posvađao sa klupskom upravom jer nije ispunila dato obećanje oko povećanja njegove plate. Tamošnji mediji su prethodno pisali da je nekadašnji igrač Partizana već viđen kao novi kapiten kluba, ali od svega toga nije bilo ništa. Lukićev aktuelni ugovor ističe na leto 2024. godine, ali će ove zime izvesno napustiti torinski Olimpiko.

Lukić je na Apenine stigao upravo iz Partizana u julu 2016. godine za obeštećenje od 1.700.000 evra. U drugoj sezoni je bio na pozajmici u španskom Levanteu, a potpuno se ustalio u ekipi od sezone 2019/2020, kada je odigrao 30 mečeva u Seriji A.

Kao i velikom broju srpskih igrača, posebno mu je prijao rad sa fantastičnim hrvatskim strategom Ivanom Jurićem, koji ga je učinio možda i najvažnijim igračem ekipe. Ipak, njegov status u Torinu se očigledno potpuno promenio posle nesuglasica sa Upravom, zbog čega je na početku sezone čak kratko bio i sklonjen iz tima.

Samo interesovanje italijanskih 'teškaša' dovoljno govori o ozbiljnom igračkom usponu Saše Lukića, koji se definitivno nalazi u idealnom trenutku za novi iskorak u karijeri.


tagovi

Saša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara