Klasnić (© AFP)
Klasnić (© AFP)

Ivan Klasinić naplatio 4.000.000 evra zato što su ga doktori pogrešno lečili

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.11.20. | 12:16

Kraj spora posle 12 godina

Natezanju je kraj. Isterao je Ivan Klasnić sve na čistac i, kako stoje stvari, zaradiće ogroman novac.

Bivši hrvatski napadač dobiće 4.000.000 evra odštete, pošto je utvrđeno da su ga lekari u Bremenu, dok je nosio dres Verdera, pogrešno lečili. Tačnije, odbijali da konstatuju oboljenje bubrega, zbog kojih je kasnije morao na čak tri transplantacije, da bi 2013. okončao karijeru.

Izabrane vesti

Čak 12 godina se Klasnić vukao po sudovima, tražio pravdu, optužujući dugogodišnjeg lekara Verdera Geca Dimanskog, te interniste Manju Guha i Hermana Holchatera (u međuvremenu preminuo) da su kasno registrovali bolest i vukli pogrešne poteze u procesu lečenja.

Na kraju, posle 12 godina spora, odluka je da osiguravajuće društvo koji sarađuje sa Verderom mora na račun Ivana Klasnića da prebaci 4.000.000 evra, pod obrazloženjem da je Hrvat pretrpeo fizički i emotivni bol, greškama lekara.

Ivan Klasnić je u međuvremenu triput operisan, prvi put je njegovo telo odbilo bubreg majke Šime, da bi posle procesa lečenja i nekoliko povrataka na teren oktobra 2017. lekari izvršili treću transplataciju i spasli život fudbaleru koji je na 205 utakmica za Verder postigao 77 golova, a 2004. učestvovao u pohodu na duplu krunu.


tagovi

Ivan Klasnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara