Ivan Kurtešić
Ivan Kurtešić

Ivan Kurtušić: Prihvatio sam poziv hrvatske Marsonije jer spremaju ozbiljan projekat

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 15:39

Klub preuzima član Bundeslige Grojter Firt i pravi od Marsonije centar za Balkan!

Hrvatski trećeligaški fudbalski tim Marsonija 1909 iz Slavonskog Broda dobio je novog trenera. Reč je o tridesetsedmogodišnjem Ivanu Kurtušiću, koji se rodio u Beogradu, gradu u kom je i započeo svoju fudbalsku karijeru. Startovao je od FK „Crvena zvezda“ u kojoj je igrao kao junior, da bi potom nastupao u velikom broju domaćih i inostranih klubova. Igrao je u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije, a profesionalno je igrao na Malti, u Severnoj Makedoniji, Bahreinu, Bangladešu, Hong Kongu. Kao trener oprobao se u Hong Kongu u kome je dobio priznanje za trenera godine kada je sa njihovim prvakom stigao do polufinala nacionalnog kupa i kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona.

Na poziv Marsonije iz Slavonskog Broda, nije se dvoumio ni jednog trenutka. Odmah je prihvatio njihov poziv željan novih izazova i dokazivanja, jer su ga oduvek privlačili timovi u kojima može da uči, radi i napreduje.

Izabrane vesti

Prihvatio sam poziv jer se klub privatizuje od strane nemačkog Grojtera. U Hrvatskoj je to javna tajna i čekaju se zakonska rešenja pa da Nemci postanu vlasnici 51 odsto akcija. U stručni štab došli su Tomas Lohman koji je radio u reprezentaciji Nemačke i Bajernu kao i Tomas Mur koji je bio zadužen za kondiciju Pancera. Videli su me kako radim u Hong Kongu i praktično Nemci su bili konekcija za Marsoniju. Grojter želi da im Marsonija bude fudbalski centar za Balkan”, ističe Ivan Kurtušić.

U klubu su ga primili izuzetno dobro, a Slavonski Brod mu nije nepoznat grad jer u njemu žive i njegova tetka i sestre, tako da je tu dolazio i ranije. Sa roditeljima Ivan se preselio u Beograd kada je imao godinu dana. Ostao je da živi i radi u Beogradu, tako da je Kurtušić po rođenju Beograđanin.

U Hrvatskoj je i dalje interesantno da jedan Srbin vodi hrvatski klub. Dosta se pisalo o mom dolasku u Brod. Inače, uslovi za rad su odlični, a radićemo po bundesligaškom sistemu. Imamo dva terena pod reflektorima, dva terena sa veštačkom travom, pomoćni teren… Država već ulaže u novi stadion koji će nići u Slavonskom Brodu, tako da je sve to veliki podsticaj za mladog trenera. U planu je izgradnja stadiona na kome bi mogle da se igraju reprezentativne utakmice, a mi ćemo do cilja ići stepenik po stepenik”.

Već ste angažovali dvojicu kvalitetnih igrača!

Jednog Portugalca koji ima 235 utakmica u ligi Portugalije i koji je igrao za Porto, Rio Ave…i jednog reprezentativca Kameruna”.

Marsonija je klub bogate tradicije i ceo taj region je iznedrio dosta talentovanih igrača kao što su Olić, Mandžukić... Jedini problem je možda taj što je Ivan zamenivši trenera Hrvoja Bušića, došao na sredinu samog projekta, tako da nije uspeo da izvrši potpuni odabir igrača, pripreme i ostalo, ali će, siguran je sve to prevazići i dovesti Marsoniju do visokog plasmana.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

hrvatska ligaGrojter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara