Ivan Šaponjić
Ivan Šaponjić

Ivan Šaponjić kod Terzića u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 18:41

Srpski napadač napustio Slovan

Posle godinu dana u Slovačkoj, sledeća destinacija Ivana Šaponjića je Turska.

Srpski napadač je danas postao član turskog drugoligaša Bandrme. Došao je iz Slovan Bratislave na pozajmicu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora.

Izabrane vesti

Bandrma je trenutno sedmoplasirani tim u drugoligaškom karavanu Turske i ima ambicije da se kroz baraž dokopa plasmana u elitni rang s obzirom da su prva dva mesta koja donose direktnu promociju, prilično daleko. Podsetimo da je Bandrma nedavno na pozajmicu dovela i Nikolu Terzića iz Partizana.

Šaponjić je prošle zime postao član Slovana iz Bratislave nakon besplatnog transfera iz madridskog Atletika. Dobro je počeo, dao dva gola na prva dva prvenstvena meča, potom još dva u plej-ofu ali ga je povreda pred kraj sezone izbacila iz stroja. Ovu sezonu je počeo slabije, uglavnom ulazio sa klupe i postigao četiri pogotka na 27 utakmica u svim takmičenjima. Kako se polusezona bližila, tako mu je opadala i minutaža pa je dobijao šansu na kašičicu. U jednom trenutku ga ja trener Vladimir Vajs sklonio iz prvog tima, a u zimskom rrelaznom roku mu je rečeno da potraži novi klub.

Javili su se Turci i Šaponjić će do leta igrati u Bandrmi kao pozajmljen igrač. Podsetimo, Šaponjić je ponikao u Partizanu, ali ga je vrlo brzo kupila Benfika za 3.000.000 evra. Nije debitovao za prvi tim Orlova, igrao je za B selekciju, bio na pozajmici u belgijskom Zulte Varegemu, a onda je 2019. realizovao iznenađujući transfer u Atletiko Madrid.

U prvoj sezoni kod Čola Simeonea zaigrao je na dva meča u Primeri po dva minuta, igrao i na tri utakmice u Kupu kralja ali se nije upisao u strelce. U drugoj sezoni je dobio priliku u kup utakmicama i na polusezoni se preselio na pozajmicu u Kadiz. Tamo je dao gol na devet utakmica, vratio se u Madrid, nije više dobijao priliku i posle pola sezone bez obeštećenja je otišao u Slovačku. Sada bi u slabijoj konkurenciji u Turskoj mogao da dobije kontinuitet igara i golova.


tagovi

Ivan ŠaponjićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara