Mirko Ivanić ©Star Sport
Mirko Ivanić ©Star Sport

Ivanićevo pomeranje statističkih granica! Moćni Sanogo oduzeo 15 lopti, Zvezdin ključni nedostatak - presing

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 18:08

Statistička analiza sinoćnog okršaja na stadionu Rajko Mitić

Crvena zvezda je nadjačala Kluž u svim segmentima igre i došla do praktično nedostižne prednosti u plej-ofu Lige Evrope (4:0), a dominacaju na terenu srpskog šampiona u potpunosti potvrđuju i podaci specijalizovane platforme InStat.

Crvena zvezda je i timski i individualno bila jači protivnik, a ta razlika na terenu povećavala se kako se meč približavao kraju. Srpski šampion je imao veći posed lopte (55:45), više udaraca ka golu i u okvir (10/7, 7/2), znatno više napravljenih šansi (7:3), preciznih dodavanja (355:284), ali i dobijenih duela (91:81).

Izabrane vesti

Statistički podatak, koji jasno opisuje značajan nedostatak u Zvezdinoj igri, a koji bi mogao ozbiljno da se popravi u bliskoj budućnosti, jeste presing. Crveno-beli su pokušali 15 puta da izvrše pritisak na protivničku odbranu i u tome su bili uspešni u samo tri navrata, što je svega 20 odsto, dok je sa druge strane Kluž imao 25 pokušaja, od čega 11 uspešnih ili 44 odsto.

Kada je u pitanju individualna statistika, tu je granicu pomerio Mirko Ivanić. Svestrani vezista iz Bačkog Jarka sinoć je još jednom potvrdio da je najkompletniji igrač Crvene zvezde, a to pokazuje i InStat. Ivanić je meč okončao sa indeksom uspešnosti 400! Zvezdin vezista ne samo da je dominirao u ofanzivi, već je bio prilično koristan u oba pravca. Ostvario je gol i asistenciju, dobio je osam od 12 duela, od čega 3/4 u fazi odbrane, a 3/5 u fazi napada. Imao je i 82 odsto uspešnih dodavanja, a učestovao u čak šest akcija u kaznenom protostoru protivnika, što je jedna više akcija od heroja Milana Pavkova.

Sanogo ©Star SportSanogo ©Star Sport

Najbliži sjajnom Ivaniću bio je fenomenalni Seku Sanogo. Snažni vezista sa Obale Slonovače sinoć je demonstrirao silu nad protivničkim vezistima i predstavljao im nepremostivu prepreku na putu ka Borjanovom golu. Sve to potvrđuje podatak da je Sanogo imao čak 15 oduzetih lopti, od čega tri na protivničkoj polovini. Dvocifren u tom segmentu bio je još samo Milan Rodić, koji je oduzeo 10 lopti protivničkim igračima, dok je Marko Gobeljić stao na devet. Sanogo, Rodić i Gobeljić imali su po 10 presečenih lopti protivnika. Po ideksu u Crvenoj zvezdi potom slede Ben (323) i Pakvov (321), a zapaženu korisnost imao je i Aleksandar Katai (318).

(1,30) CRVENA ZVEZDA (5,50) TSC BAČKA TOPOLA (10,0)

Pavkov je imao tri udarca, od čega dva u okvir, a zanimljivo dobiuo je svega devet od ukupno 22 duela i to svaki u skoku. Koliko je golgeter iz Begeča bio opretećenje za protivničku odbranu pokazuje i činjenica da je imao 40 primljenih dodavanja. Izgubio je čak 18 lopti, što je najviše u čitavoj ekipi, ali je bio na pravom mestu u pravom trenutku da povuče svoj tim ka pobedi. A to su stvari koje se ne zavode u statistici. O tome kolika je bila razlika na terenu govori i činjeica da je najveći indeks u Klužu imao Klaudiju Pertila, svega 269. Čak 11 igrača, od 15 koliko ih se našlo sinoć na terenu u domaćem sastavu, bilo je korisnije od veziste rumunskog tima.



tagovi

Mirko IvanićSeku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara