FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ivić dobio savet oko odlaska u Spartak: To je velika gnjavaža, za isti novac duplo više nervnih ćelija

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 18:39

Srpski strateg se ne odriče šampionskih snova s Krasnodarom zarad moskovskih crveno-belih, a zašto to ni ne treba da čini objasnio prvi čovek najtrofejnijeg ruskog kluba

Treneri, fudbaleri, novinari... svi su krajem prethodne godine bili saglasni u stavu da je Vladimir Ivić daleko najbolji strateg prvog dela ruske Premijer lige. Samo osvajanje nezvanične titule jesenjeg šampiona sa Krasnodarom, pravo je malo čudo iz kuhinje srpskog stručnjaka, ali je za ono mnogo veće čudo, ekipi iz južnog dela Rusije potrebno mnogo više od onoga što je pokazala u uvodna dva kola prolećnog dela prvenstva.

Bikovi su startovali mart sa četiri boda boda prednosti u odnosu na petostrukog uzastopnog šampiona Zenit, ali su posle remija protiv Rubina i poraza od Rostova, već prepustili lidersku poziciju prvom favoritu za titulu. Mogao bi Ivić da bude na pravoj raskrsnici puteva tokom ove sedmice, budući da ruski mediji s jedne strane pišu o želji moskovskog Spartaka da angažuje Zrenjaninca, ali sa druge navode i da Ivić ne želi da odustane od šampionskih snova i pokušaja da u preostalih 10 kola prekine poludecenijsku dominaciju Peterburžana.

Izabrane vesti

List Čempionat izvestio je da je Spartak još od novembra zagrejan da angažuje Ivića, ali je i sam Ilija Ivić (brat i ujedno menadžer) negirao da je bilo kontakata sa ljudima sa Otkritije Arene. Nove spekulacije o potencijalnom preuzimanju moskovskih crveno-belih pojavile su se nakon poraza Spartaka od Fakela i izvesnog rastanka sa Špancem Giljermom Abaskalom. Novinar Ivan Karpov pisao je čak i da bi Spartak morao da isplati obeštećenje Krasnodaru u iznosu od 900.000 evra kako bi potpisao ugovor sa Ivićem.

Interesantnu izjavu dao je bivši predsednik Spartaka Andrej Červičenko. Indirektno je posavetovao Ivića da ne dolazi u Spartak

"Zašto bi Ivić došao u Spartak? Možda su treneri želeli da dolaze u ovaj klub posle Olega Romanceva početkom 2000. godina, ali sada bi dobro zaposleni treneri to trebalo da izbegavaju, zbog nestabilnosti u Spartaku. To je velika gnjavaža, za isti novac potrošiće duplo više nervnih ćelija. U Spartaku mogu da se pomešaju sa zemljom i sravne bilo koga sa zemljom", rekao je bivši prvi čovek najtrofejnijeg kluba u zemlji.

Uprkos interesovanju iz prestonice, čini se da je Ivićev potpuni fokus na utakmici osmine finala (regionalno četvrtfinale) Kupa protiv Himkija u sredu, poslednjem duelu pred reprezentatvnu pauzu. Dva loša rezultata suštinski ne bi smela da bace u senku sve što je Ivić uradio jesenas, ali iz medija Sport Ekspres navode da "određeni broj posrednika lobira" da klupu Krasnodara preuzme aktuelni trener drugog tima Nikolaj Pisarev. U slučaju pobede protiv Himkija, Ivić bi mogao da ućutka kritičare i napravi veliki korak ka tome da do kraja sezone ostane među zeleno-crnima i pojuri toliko čekane pehare.



tagovi

Vladimir IvićSpartak MoskvaKrasnodarRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara