Jović je dobio dozvolu lekara za dolazak u Beograd, Real Madrid čeka reakciju iz Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 15:56

Da li je prekršio pravila ili ipak ne?

Dolazak Luke Jovića iz Španije u Srbiju je postao jedna od vesti dana.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podigne krivičnu prijavu protiv Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije nakon što je došao iz Španije, objavio je Insajder. Indirektno je to potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a sinoć je o tome govorila i premijerka Ana Brnabić.

Izabrane vesti

Vest je odjeknula i do Španije. Tamošnji mediji kritičkim tonom pišu o Jovićevoj odluci da u momentu kada je bio potencijalni nosilac zaraze, izađe iz karantina i otputuje u Beograd na rođendan devojke. Vodeći listovi Marka i As navode da će srpski napadač biti kažnjen. Ali postoji procedura...

Sa najnovijim vestima se javila pouzdana stanica Kadena SER poznata po dobrim izvorima u madridskom klubu. Kadena SER javlja da je Jović dobio dozvolu klupskog lekara da otputuje u Beograd što samo po sebi povlači da je bio testiran i da je bio negativan korona virusa.

Drugi španski radio Kadena KOPE javlja da je Jović još u četvrtak zatražio dozvolu da iz „privatnih razloga“ otputuje u Srbiju. Podsetimo, u četvrtak je Real Madrid potvrdio da je njegov košarkaš Trej Tompkins pozitivan na korona virus i putem klupskg protokola je svim članovima fudbalskog i košarkaškog tima (treniraju na istom mestu) naloženo da se pridržavaju samoizalcije u periodu od 14 dana. To pravilo je važilo i za Jovića kada otputuje u Beograd.  

Međutim, posle vesti medija iz Srbije da igrač nije poštovao proceduru o samoizolaciji i da je bio neodgovoran, u Realu sada čekaju zvaničnu reakciju države Srbije da je pokrenut postupak protiv Jovića. Ako neko u Srbiji zvanično potvrdi te vesti, Real Madrid će reagovati i prema disciplinskom pravilniku kazniti reprezentativca Srbije. Međutim, dok ne dođe zvanična potvrda od srpskih organa da je Jović nije poštovao samoizolaciju, on je ’čist’ i nije prekršio nikakvo pravilo jer je imao dozvolu za odlazak u Beograd.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara