""
""

Ivica Jovanović je slobodan trener

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.16. | 16:16

Srbin koji je vodio APOEL do četvrtfinala Lige šampiona traži novi posao

Jedan od najuspešnijih srpskih trenera poslednjih godina je slobodan u izboru nove sredine. Ivan Jovanović je posle tri godine završio misiju u Al Nasru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gde je posle četiri vezana poraza u prvenstvu dobio otkaz.

Izabrane vesti

Jovanović je 2013. godine preuzeo Al Nasr posle velikih uspeha sa kiparskim APOEL. Jovanović je u klubu iz Nikozije radio u dva mandata, a najviše uspeha je imao od 2008. do 2013. godine kada je osvojio tri titule nacionalnog prvaka i napravio senzaciju plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, što je od srpskih trenera do sada jedino uspelo Radomiru Antiću.

Iako je tada imao i pozive iz ozbiljnih evropskih klubova, Jovanović se odlučio za bogatu ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa Al Nasrom je osvojio regionalnu Ligu šampiona arapskih klubova iz Golfskog zaliva, Kup predsednika i Liga kup UAE, a ove sezone je klub doveo do četvrtfinala Lige šampiona Azije što je najbolji rezultat u istoriji Al Nasra. Ipak, slabi rezultati u domaćem prvenstvu i tek 13. mesto na tabeli su ga koštali posle, pa je usledio sporazuman raskid ugovora.

Jovanovića je na klupi Al Nasra nalsdio poznati rumunski stručnjak Dan Petresku koji je ranije vodio brojne rumunske klubove, ali i Vislu, Kuban, Al Arabi, Đangsu…

Ranije se Ivan Jovanović pominjao kao želja nekih srpskih klubova, jedno vreme je figurirao kao ozbiljan kandidat za klupu reprezentacije Srbije, ali je odbio te ponude. Možda je sada vreme da iskusni stručnjak dobije prvi angažman u domovini?

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalIvica JovanovićAPOEL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara