Mate Ivković (Foto: twitter.com/officialasroma)
Mate Ivković (Foto: twitter.com/officialasroma)

Iz Hajduka u Romu: Talentovani Mate Ivković predstavljen u Večnom gradu, Bili zaradili 650.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.02.22. | 19:19

Mladi vezista šest meseci pre isteka saradnje doneo sastavu iz Splita lepu zaradu

Iako ne praktikuje predstavljanje mladih igrača na društvenim mrežama, Roma je za hrvatskog internacionalca Mata Ivkovića napravila izuzetak. Obelodanila je da se klubu priključio 16-godišnji vezista, koji je na Olimpiko stigao iz splitskog Hajduka.

Još prošle nedelje je prošao lekarske preglede i potom potpisao ugovor. Hajduk je možda izgubio vezistu za budućnost, ali je zato finansijski prošao jako dobro. Bilima će pripasti približno 650.000 evra odštete - 170.000 evra na ime naknade za razvoj (obavezna uplata), dok je ostatak uplaćen na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Hrvatski mediji prenosi da su mladog vezistu pratili i Salcburg, Juventus i Atalanta, ali su na kraju Rimljani bili najbrži.

Ivković igra poziciju zadnjeg veznog, a poseduje i sjajne fizičke predispozicije, posebno za svoj uzrast. Iako ima samo 16 godina, visok je 191 centimetar i težak 77 kilograma.

Bio je i kapiten kadeta splitskog kluba, a nastupa i za U17 reprezentaciju Hrvatske. Ušao je u poslednjih šest meseci ugovora, ali nije čekao leto za odlazak, već je Hajduku doneo lepu zaradu. Njegov odlazak predstavlja i najveći izlazni transfer Bilih ove zime.



tagovi

Hajduk SplitRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara