Kiril Despodov (Foto: Reuters)
Kiril Despodov (Foto: Reuters)

Iz Lude šume još niko nije odneo ni bod ove sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 11:58

Ludogorec sa stopostotnim učinkom posle osam prvenstvenih utakmica kod kuće u 17. kolu dočekuje Ardu (14.00)

U Ludoj šumi je zavladao mir. Posle vezanih neuspeha u Ligi Evrope (Crvena Zvezda 0:1) i prvenstvu (CSKA 1948 Sofija 0:2), Ludogorec se u derbiju prethodne runde slavljem protiv CSKA Sofije učvrstio na liderskoj poziciji i ukrotio nemirne talase koji su pretili da mu pokvare sezonu. Kako je kolo pre kraja grupne faze matematički ostao bez šansi da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope, ekipi Stanislava Genčeva ostaje da se fokusira na preostale četiri runde jesenjeg dela šampionata u kojima će pokušati da ostvari što veću bodovnu zalihu pred odlazak na zimsku pauzu.

Prva od tih prepreka čeka ga na njegovom terenu ovog četvrtka. U pretposlednjem meču 17. kola u Razgrad dolazi Arda (14.00). Otkako se vratio u elitni rang, tim iz Krdžalija je na svom terenu u obe utakmice uspevao da uzme bod šampionu, ali se sa gostovanja u Ludoj šumi nijednom nije vratio neporažen.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći neće ni ovog puta. Huvefarma arena je ove sezone nesvojiva tvrđava za bugarske klubove. Ludogorec u dosadašnih osam utakmica na svom terenu u prvenstvu ima stopostotan učinak i pride je primio samo jedan gol protiv Botev Vrace u devetom kolu. Od tada četiri trijumfa uz gol-razliku 9:0. Tim srpskog stručnjaka Slavka Matića s druge strane ima samo dva trijumfa na strani, i to oba protiv klubova iz glavnog grada, Levskog i CSKA 1948, i isto toliko puta je sačuvao mrežu izvan svog terena.

Ludogorec i dalje ima velikih problema sa povredama. Nedjalkov, Tekpetej, Sa i Vanderson su još uvek van stroja, pa će Genčev prema najavama bugarskih medija izvesti na teren gotovo identičan sastav onom koji se suprotstavio Crvenoj Zvezdi na Marakani, uz blagu promenu na poziciji "desetke", koju bi umesto Dominika Jankova trebalo da preuzme Elvis Manu.

U gostujućem taboru ne mogu da računaju na vezistu Atanasa Zehirova, povređenog u prethodnom kolu protiv Levskog. Tada je po prvi put srpski stručnjak u startnu postavu uvrstio sunarodnika Slobodana Rubezića, a nekadašnji fudbaler Čukaričkog, Novog Pazara i Vojvodine mu vratio mirnom mrežom, zbog čega bi ponovo mogao da dobije priliku. Danas ga ipak čeka neuporedivo teži zadatak.

BUGARSKA 1 – 17. KOLO

Četvrtak

CSKA 1948 Sofija – Pirin (u toku)

14.00: (1,30) Ludogorec (4,80) Arda (9,50)

16.30: (1,35) CSKA Sofija (4,40) Lokomotiva Sofija (9,00)





tagovi

Bugarska 1Ludogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara