"Razočarani navijači Birmingema"
"Razočarani navijači Birmingema"

IZ MINUTA U MINUT (29. april): Vigan gurnuo Birmingem na ivicu provalije i osigurao mesto u baražu

Vreme čitanja: 11min | uto. 29.04.14. | 21:05

Pratite najvažnije vesti iz sveta sporta uživo, sve što se dogodi saznaćete na MOZZART Sportu

Razočarani navijači Birmingema

Sportski dan završavamo izjavama Karla Anćelotija i Pepa Gvardiole posle velike noći Reala u Minhenu. U Bajernu, sasvim logično, besne o čemu najbolje svedoči razočarani predsednik Karl-Hajnc Rumenige

Izabrane vesti

Budite sa nama i u sredu, kada će akcenat biti na okršaju Čelsija i Atletika, večitom košarkaškom derbiju Crvene zvezde i Partizana, te borbi crveno-belih vaterpolista i Radničkog iz Kragujevca...

22.54 - Inače, tek da podsetimo da će Real ime protivnika u borbi za titulu saznati posle revanša Čelsija i Atletika na Stamfordu. U prvom meču je bilo 0:0, a pročitajte šta o utakmici misle treneri obe ekipe Žoze Murinjo i Dijego Simeone.

22.43 - Završene su i dve zaostale utakmice u Čempionšipu. Čarlton je uz dva gola Kaluma Harijota i pogodak Džonija Džeksona lako izašao na kraj sa Votfordom i slavio sa 3:1, ali se mnogo bitniji meč igrao na Sent Endrjuz stadionu.

Vigan je, naime, preko Kaluma Mekmanamana izborio minimalac od 1:0 i posle dva poraza u nizu uspeo da se uspravi i osigura baraž za promociju u Premijer ligu.

Ujedno i da Birmingemu Sitiju nanese peti uzastopni poraz, pa će ekipa Plavci poslednju šansu za opstanak u drugoj ligi imati na gostovanju nezainteresovanom Boltonu u poslednjem kolu.

Sreća pa Nikoli Žigiću na leto ističe ugovor, pa neće morati da tera loptu i u Ligi 1. A lepo se zaradilo na Ostrvu.

22.38 - Kraj meča u Minhenu! Bajern je doživeo potpuno katastrofu, Real ide u finale i čeka boljeg iz susreta Čelsi - Atletiko!

22.35 - Bajern se obrukao kao nikada u istorji kod kuće. Ronaldo je iz slobodnog udarca pogodio za 0:4. Prethodni najteži poraz bavarskog giganta bio je 1963. od zagrebačkog Dinama - 1:4.

22.29 - Karlo Anćeloti je na šest minuta pre kraja izvršio i poslednju izmenu. Umesto Di Marije ušao je Kazemiro

22.25 - I Benzema izlazi iz igre. Na terenu je Isko koji je u Madridu igrao od početka.

22.21 - Od 75. minuta na terenu je Varan. Izašao je Serhio Ramos koji ima žuti karton. Anćeloti ne želi da rizukuje da ga izgubi za finale ukoliko dobije parni karton...

22.19 - Još dve izmene u domaćem timu. Gece je ušao umesto indisponiranog Riberija, a Pizaro umesto Milera.

22.16 - Još samo 20 minuta do kraja meča. Čini se da više dileme nema. Real će po prvi put u istorji dobiti Bajern u Minhenu, a Gvardiola će doživeti prvi neuspeh kod kuće u nokaut gazi Lige šampiona (odigrao ukupno 15 utakmica). 

22.05 - Već je 15 minuta prošlo u nastavku meča. Real nema nikakvih problema da se odbrani od mlakih i bezidejnih napada Bajerna...

21.54 - Gvardiola je ostavio u svlačionici Mandžukića, a u igri uveo Martineza. Sada je Tomas Miler najistureniji u napadu Bajerna...

21.52 - Počelo je drugo poluvreme u Minhenu.

21.36 - Kakva igra Reala u prvih 45. minuta! Madriđani vode sa 3:0 u Minhenu! Strelci za Kraljevski klub bili su Alonso u 16. i 20. i Kristijano Ronaldo u 34. minutu. 

Madriđani u ukupnom skoru vode rezultatom 4:0 i jednom nogom su već u Lisabonu!

21.26 - Ćabi Alonso neće igrati finale.... Španac je nesmotreno startovao na Švajnštajgera i dobio žuti parni žuti karton.

21.22 - GOOOOOOL! 3:0 za Real u Minhenu! Fantastičan kontranapad Gereta Bejla i 15. pogodak Kristijana Ronalda čime je stušen rekord Lige šampiona!

21.21 - Samo par minuta nakon drugog gola Ramosa, Dante je katastrofalno startovao na Ronalda i dobio samo žuti karton! Ronaldo je imao sreće!

21.15 - Igraju se i utakmice u Čempionšipu. Kalum Hariot je doveo Čarlton u vođstvo protiv Votforda, dok je njegov imenjak Mekmanaman iz Vigana doneo Latiksima prednost na gostovanju kod Birmingem Sitija. Još nije kasno da uplatite i "lajv tiket" na stranicama kladionice MOZZART.

21.15 - Prva ozbiljnija prilika za Bajern u 25. minutu utakmice. Filip Lam je proigrao Franka Riberija, ali Francuz šutira tik pored stative.

21.12 - Košarkaši valjevskog Metalca savladali su večeras u Kosjeriću ekipu domaće Crnokose sa 79:70 (20:17, 20:18, 16:18, 23:17), u utakmici 5. kola Superlige Srbije.

Metalac je zabeležio drugu pobedu u Superligi, a do trijumfa su ga predvodili Popović sa 24, Čakarević sa 19 i Bakić sa 17 poena. U ekipi Crnokose, koja je pretrpela četvrti poraz, najefikasniji su bili Janjušević sa 13 i Stanojević sa 12.

Mega Vizura je u ponedeljak savladala Borac sa 95:72, a u sredu se sastaju Partizan i Crvena zvezda, te Radnički Kragujevac i FMP.

21.09 - GOOOOL!!! 2:0 za Real Madrid! Mrežu Manuela Nojera ponovo je zatresao Serhio Ramos, ovoga puta nakon centaršuta Di Marije u 20. minutu!

21.04 - GOOOOOL! Real vodi u Minhenu golom Serhija Ramosa od 16. minuta! Luka Modrić je sjajno izveo korner, a štoper Madriđana ostao sam u petercu i matirao Nojera. Kraljevski klub je krunisao bolju igru s početka meča!

20.58 - Prva velika prilika u Minhenu i to za Real Madrid u devetom minutu! Nojer je pogrešio u proceni, loše izbacio loptu glavom, pravo na noge Geretu Bejlu, koji je iz velike daljine gađao daleko od gola!

20.46 - Počeo je meč u Minhenu! 

20.41 - Spektakularna koreografija na Alijanc areni. Ovakva slika na nakeom stadionu u skorije vreme nije viđena...

19.43 - Stigao je i sastav Reala: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao – Alonso, Modrić – Bejl, Di Marija, Ronaldo – Benzema. Neverovatno ofanzivna postava Karla Anćelotija.

19.39 - Na sajtu Uefe objavljen je sastav Bajerna. Pep Gvardiola se opredelio za sledećih 11: Nojer – Lam, Dante, Boateng, Alaba – Švajnštajger, Kros – Roben, Miler, Riberi – Mandžukić. Klupa: Reder, Van Bujten, Martinez, Rafinja, Pizaro, Gece, Hojbjerg.

Čekamo sastav Reala.

19.08 - Večerašnji okršaj u Minhenu vodiće Portugalac Pedro Proensa. On je čak četiri puta sudio Bajernu i Bavarci u tim utakmicama nisu ostvarili nijedan trijumf. U te mečeve ubraja se i finale Lige šampiona protiv Čelsija, koje je Bajern izgubio posle jedanaesteraca...

19.06 - Nemački mediji javljaju da će sve zemlje na svetu direktno prenositi utakmicu Bajerna i Reala osim Severne Koreje.

19.04 - U Minhenu je veoma živo na ulicama. Veliki broj navijača iz Madrida sjajno se zabavlja i s velikim optimizmom očekuje početak utakmice...  

19.01 - Prema informacijama nemačkih medija na stadionu se priprema prava fešta. Navijači Bajerna napraviće koreografiju preko sve četiri tribine.

18.57 - Još manje od dva sata preostalo je do početka velikog okršaja u Minhenu posle kog će biti poznato ko će postati novi finalista Lige šampiona. Real je u Nemačku došao s golom prednosti, pa nas bez sumnje očekuje paklenih 90, a možda i svih 12 minuta borbe. Eskpedicije dva tima oko 19 časova krenuće put Alijanc arene...

18.07 - Ofanzvni vezista Atletiko Madridra Arda Turan saopštio je španskim medijima da se oporavio od povrede prepona, koja ga je mučila prethodnih dana i da  je potpuno na raspolaganju Dijegu Simeoneu za revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Čelsija na Stamford Bridžu (sreda, 20.45)
"Potpuno sam se oporavio, nadam se da ću startovati protiv Čelsija. Protiv Valensije smo pokazali da možemo da igramo na rezultat i to ćemo pokušati da uradimo i na Stamford Bridžu", rekao je Turan.

17.45 - Ako se Kulibaliju sve odvija kao u snu to se ne može reći za Rikarda Kvarežmu, kome su razbojnici u danu kada je Porto ispao od Benfike u polufinalu Liga kupa, odneli satove i nakit u vrednosti od 250.000 evra.

17.30 - Bliži se kraj sezone, a samim tim je sve više spekulacija o transferima u letnjem prelaznom roku. Jedan je, čini se, već završen, pa belgijski i italijanski mediji pišu da Kalidu Kulibali, mladi fracuski reprezentativac iz Genka, stiže u Napoli za cenu koja se, u zavisnosti od izvora informacija, kreće od osam do 10 miliona evra.

16.43 - Menadžer srpskog reprezentativca i člana Mančester Sitija Aleksandra Kolarova kaže da njegovog štićenika prati nekoliko klubova, među kojima su najozbiljnije namere pokazali Inter, Juventus, Roma, Milan i Monako, ali i nekoliko ruskih premijerligaša koji su spremni da izdvoje ogromne sume novca za transfer. Dejan Joksimović istakao je ipak da malo ko od njih može da mu ponudi jednake ili bolje uslove od koje ima u Sitiju, gde zarađuje 2.5 miliona funti po sezoni.

16.04 - Kapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da bi pobeda nad Radničkim u drugom meču finalne serije plej-ofa crveno-bele približila odbrani titule prvaka Srbije. Crveno-beli su u prvom meču u Beogradu savladali Kragujevčane 12:11, a titulu će osvojiti ekipa koja ostvari tri pobede.
„Očekuje nas jako težak i neizvestan meč. Dobro je što vodimo u seriji sa 1:0 i nemamo veliki pritisak, ali bi nas pobeda u gostima dovela na korak od osvajanja titule. Radnički je dobar tim, sa njima uvek igramo uzbudljive i neizvesne mečeve i takav opet očekujem“, rekao je Prlainović.

15.40 - U okviru Sajma sporta, koji će u Kragujevcu biti održan od 9. do 11. maja, ove godine biće održano i međunarodno takmičenju u basketu „tri na tri“, po prvi put u zatvorenom prostoru. Ugovor o poslovnoj saradnji u organizaciji tog takmičenja danas su potpisali predstavnici Nacionalnog sportskog saveza basket „tri na tri“ i Šumadija sajma u Kragujevcu, gde će, takmičenje i biti održano.

15.32 – Desni bek Barselone Dani Alves rekao je da Španija zaostaje za drugim zemljama kada je u pitanju pristup rasizmu. On je na meču sa Viljarealom (3:2) pojeo bananu pošto su ga gađali navijači domaćih i provocirali na rasnoj osnovi.
„Postoji rasizam protiv stranaca. Predstavljaju sebe kao najrazvijenije u svetu, a u nekim stvarima su u velikom zaostatku. Da mogu, postavio bih sliku tog navijača na internet da se stidi svog postupka“, rekao je Alves.

15.02 - Mladi fudbaler Arsenala Aleks Okslejd Čemberlen propustiće dve naredne utakmice Tobdžija u ligi, a najverovatnije i finale FA kupa zbog povrede prepona. Ipak Arsen Venger je potvrdio da će Englez biti spreman za Svetsko prvenstvo.

14.55 - Svetlana Kuznjecova savladala je Kineskinju Šuai Džang u šesnaestini finala WTA turnira u Portugalu sa 2:0 u setovima (6:4; 6:0).

14.50 - Predsednik Intera Erik Tohir najavio je da će milanski tim na leto dovesti dvojicu vrhunskih fudbalera i poručio da će izdvojiti značajnu količinu novca za njih. Italijanski mediji prenosili su da Inter u narednom prelaznom roku želi da dovede napadača, a spominju se Edin Džeko iz Mančester Sitija, Alvaro Morata iz Reala i Fernando Tores iz Čelsija.
Stigao sam ovde pre par meseci sa idejom da u skorije vreme budemo šampioni Italije, ali i da se vratimo na svetske uspehe koje smo imali pre nekoliko godina. Želimo da klub ponovo stane na noge i bude profitabilan, verujem u naš projekat. Na leto ćemo dovesti dva vrhunska igrača, a to neće biti malo novca“, rekao je Tohir, za vreme čijeg predsednikovanja su već dogovoreni transferi kapitena Mančester junajteda Nemanje Vidića i Brazilca Niltona iz Kruzeira.

14.12 - Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić predvodiće reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, koje će se od 1. do 4. maja održati u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

13.11Dan pošto je najavio da na kraju sezone odlazi iz Sidneja, pojavila se informacija da bi Alesandro del Pjero mogao da pređe u Guangdžou, koji trenira bivši selektor italijanske reprezentacije Marčelo Lipi. Pinturikio je, međutim, odbacio tu mogućnost, jer razmatra ponude iz Japana i SAD-a.

13.09 – Vezista Mančester junajteda Adnan Januzaj nalazi se na širem spisku reprezentativaca Belgije za SP u Brazilu.

13.50 - Cerezo Osaka je došao do izjednačenja u meču protiv Omija u 94. minutu utakmice preko Sugimota, rezultat je bio 1:1, kvota na X je bila 3,90.

12.50 - Džon TeriPetr ČehSemjuel Eto i Eden Azar su trenirali sa ostatkom ekipe Čelsija. Prilično iznenađujuće ako se ima u vidu da je rečeno da su prva dvojica završila sezonu zbog povrede. Šta li to sprema Murinjo?

12.41 - Prvo je kompanij Silvija Berluskonija odbacila mogućnost da Milan bude prodat singapurskom biznismenu Piteru Limu, ali to nije zaustavilo glasine pa je kontroverzni političar sam morao da demantuje ove priče.
"To su maštanja drugih", kratko je objasnio Berluskoni.

12.25 Barselona je spremna da plati 36.000.000 evra, koliko je Atletik Bilbao odredio otkupnu klauzulu za 19-godišnjeg defanzivca Ajmerika Laporta (na slici, desno). Mladi Francuz, drugi posle Biksana Lizarazua koji je zaigrao za Atletik, je već dve seone standardan u Baskiji, i nalazi se na listi želja mnogih klubova, pre svih Bajerna i Arsenala.

U Barsi je već duže vreme pozicija štopera kritična, i Katalonci smatraju da je Ajmerik Laport pravo rešenje za duže staze. Pogledajte i zašto...

12.24 - Njukasl nije isti tim bez Kabaja i Svrake jedva uspevaju da postignu gol pa je Alan Pardju krenuo u potragu za novim kreativnim vezistom, a izbor je pao na Džondža Šelvija, trener crno-belih je već sarađivao sa Svonsijevim igračem u Čarltonu, ali se postavlja pitanje da li će Velšani hteti da ga puste.

12.03 - Stouk Siti mora da se oslobodi plate nekih igrača kako bi imao novca za pojačanja te će Kameron Džerom i Majkl Kajtli ovog leta napustiti klub čim se vrate sa pozajmica iz Kristal Palasa odnosno Barnlija. Još se ne zna gde će ovi fudbaleri nastaviti karijeru.

11.28 - Izveštaji iz Engleske govore da je prva meta Liverpula u predstojećem prelaznom roku Adam Lalana. Vezista Sautemptona je izabran u idealan tim prvenstva, a Crveni konačno mogu da privuku najbolje fudbalere igranjem u Ligi šampiona.

11.01Dejli mejl je došao do saznanja da nas na leto čeka razmena napadača na relaciji Španija – Engleska, tačnije Madrid – London. Odavno se priča da će Dijego Kosta iz Atletika preći u Čelsi, a najnovija informacija glasi da bi na Kalderonu mogao da ga zameni napadač Arsenala Olivije Žiru. Upražnjeno mesto u špicu Tobdžija u toj varijanti zauzeo bi Karim Benzema iz Reala. Šta kažete na to?

Žiru

11.00 – Iako još nije potpuno zdrav, Robin van Persi mogao bi da se vrati na terenu već za vikend na utakmici Mančester junajteda sa Sanderlendom.

10.59 – Prema navodima ostrvskih medija, Liverpul je zainteresovan za Đerdana Šaćirija iz Bajerna. Konkurent Crvenima za potpis krilnog veziste je Sevilja.

10.46 – Trener Radničkog Miroslav Nikolić je javno proizvao Nebojšu Ćovića i Duška Vujoševića. Šta im sve zamera pročitajte OVDE.

10.44 – U stalnoj rubrici Srpski sinovi predstavljamo Filipa Holendera.

10.43 – U javnost procureli do sad neviđeni snimci poteza Dijega Maradone. Pogledajte ih OVDE.

10.42 - Događaj dana je bez sumnje revanš polufinala Lige šampiona, Bajern – Real. Jedan nama dobro poznat čovek se odvažio da prognozira kako će Kristijano Ronaldo uništiti Bavarce.

10.41 – Nastavljamo da odbrojavamo dane do početka Mundijala. Pročitajte analizu našeg novinara Aleksandra Gligorića o reprezentacije Bosne i Hercegovine i njenim šansama u Brazilu.

10.39 – Ponedeljak je opet bio sasvim zadovoljavajući dan za klađenje. U našoj rubrici LUDI TIKET pogledajte kako je jedan majstor pogodio dva tačna rezultata i postao bogaitji za 72.000 dinara.

10.35 – Partizanu su za odbranu titule potrebne sve četiri pobede do kraja prvenstva i bar dva kiks Crvene zvezde, ali predsednik kluba iz Humske 1 Dragan Đurić ističe da se klub neće baviti javnim premiranjem protivnika crveno-belih.

10.32 – U NBA ligi na pomolu je veliko iznenađenje, najbolji tim ligaškog dela Indijana nalazi se pred eliminacijom pošto gubi 2:3 od Atlante. Više informacija možete pronaći OVDE.

10.30 Za početak, pogledajte koji nas najzanimljiviji događaji očekuju do kraja dana.

Poštovani posetioci portala www.mozzartsport.com dobro vam jutro i dobrodošli na još jedan dnevni pregled najznačajnijih sportskih događaja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Olivije Žiruiz minuta u minutfudbalAjmerik Laport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara